Thread: Sta je bolje?
View Single Post
Old 16-11-2005, 09:17 AM   #12
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Quote:
Originally Posted by Oggy

Slazem se i sa Lakijem da je PT uzasan za midi, a operativa u odnosu na Steinberg (Logic ne volim, pa ne znam) je daleko na nizem nivou i neuporedivo sporija uprkos svim precicama na tastaturi (koja uzgred kosta silu para samo zbog tih crteza na njoj).
Ne govorim u odnosu na licno iskustvo, posto ja nemam niti dovoljno iskustva, niti rutine na PT, ali sam gledao najboljeg kod nas, a ako ne najboljeg, onda jednog od 3 najbolja kako je sat vremena pokusavao da prekopira neke paterne, da namesti clik i jos neke bezvezarije koje ja na SX-u resavam sve za 30 sec.
Sto se tice midija, slozicu se delimicno ali sto se tice audio editacije, nema brzeg i jednostavnijeg editovanja od Pro Toolsa.... Na poslu radim na PT, kuci na SXu.. Neuporedivo brze i intuitivnije editujem u PT-u nego u SX-u. Cak mi je i mnogo pregledniji sto mi je veoma vazno pogotovo kad raste broj kanala. Taj najbolji izgleda da nije ni izdaleka najbolji..

SIMKES> Mislim da odlucujuca stvar treba da ti bude za sta ces koristiti studio... S obzirom na to da se ja vecinom krecem po studijima gde se radi filmska produkcija, za mene je PT zakon... Na drugu stranu kad krenem po muzickim studijima vidim da dosta ljudi koristi SX ili Nuendo. Dusan je vrlo dobro objasnio da je to u principu stvar poslovne politike....e sad kod nas koliko to igra ulogu, pitanje je...
Color is offline   Reply With Quote