Kao po obicaju, 100% se slazem sa Duletom i prica da "bolje" ili "muzikalnije" mi je mnogo smesna. Znam cak i ko ih prica, ali kao sto Dule rece, moras necim da fasciniras musteriju i uplasis konkurenciju, a cime bi, nego necim sto je tesko proverljivo.
Vec sam napisao negde da je PT u jednom periodu razvoja kompjuterske tehnologije bio za klasu bolji od svega ostalog, te su ozbiljni studiji u tom momentu investirali u njega. Istina je da PT ne zvuci ni bolje ni losije, vec da se ni jednom studiju ne isplati da menja citav sistem koji je na zapadu postao standard, jer proizvodjaci stimulisu upgrade i oni svaki sledeci komad dobijaju po mnogo povoljnijim uslovima nego kad kupujes prvi put.
Sa nase tacke gledista, zasto bi investirali u nesto sto je duplo skuplje za iste pare, kada za iste pare mozemo da dobijemo duplo bolje
Slazem se i sa Lakijem da je PT uzasan za midi, a operativa u odnosu na Steinberg (Logic ne volim, pa ne znam) je daleko na nizem nivou i neuporedivo sporija uprkos svim precicama na tastaturi (koja uzgred kosta silu para samo zbog tih crteza na njoj).
Ne govorim u odnosu na licno iskustvo, posto ja nemam niti dovoljno iskustva, niti rutine na PT, ali sam gledao najboljeg kod nas, a ako ne najboljeg, onda jednog od 3 najbolja kako je sat vremena pokusavao da prekopira neke paterne, da namesti clik i jos neke bezvezarije koje ja na SX-u resavam sve za 30 sec.
Usput, prica o neopterecenju procesora vazi donekle, jer odnekle (50-60 kanala) sistem pocinje ozbiljno da usporava, nesto izracunava na 5 minuta...
Nije lose kada sinimas u jednom studiju bubanj, pa hoces da prebacis u drugi da snimas ostalo, a i na jednom i na drugom je PT, ali isto to vazi i za Steinberg sisteme, pa kad snimis ceo session, mozes da ga nosis gde god zelis. Naravno, pod uslovom da ne koristis plugove koji se posebno instaliraju, pa na ovom drugom sistemu nema.