Thread: Sta je bolje?
View Single Post
Old 15-11-2005, 01:54 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Sta je bolje?

Quote:
digi stvarno bolje svira ali je nezgodan za midi.
AKo ne misli? na plugove koji su ekskluziva za TDM, ne znam ba? koliko dobro svira, ni?ta on nema bolje konvertore, tj. Čisto logikom, ne bi ljudi koji imaju HD investirali u ozbiljne konvertore, da je svemir ono ?to je na Digidesign Hardveru.
Da ne ulazimo u raspravu ?ta je bolje, mislim da je kod kupovine bitniji odnos kvalitet-cena, i koliko to ?to je uzeto ima trajnu vrednost. Ili da li neko radi specifičan posao, recimo, donose mu snimljene projekte od negde drugde, pa mu je potreban Pro Tools zbog kompatabilnosti jer ga i drugi imaju, al to su sve slučajevi koji ne znače ni?ta ovde u na?im malim vukojebinama.
Quote:
Hvala imamo isto misljenje kod mene je bitan zvuk a sta ce mustrija reci kad dodjes u poziciju da musterija raspravlja o opremi onda tu nema vise para znam to iz iskustva
Pa čuj, ne znam sa kim će? imati posla konkretno, ali je fakat da recimo na zapadu to "Pro Tools" kad se izgovori odmah stvara utisak kako se radi o nečemu "Profesionalnom" jer "svi to koriste" itd. Postoji mnogo anegdota na tu temu o glupostima koje su lupale mu?terije, tipa snimaju album kod nekog ko ima do jaja opremu, realno bolji set up nego da ima HD, i onda nose sve kod nekoga ko ima Pro Tools jer će tamo "Zvučati bolje", kao ipak je to Pro Tools a to svi "Profesionalci" koriste. Znači, stvarno mislim da sa nekim mu?terijama mo?e da ti bude plus ?to ima? pro tools kao ?to recimo mo?e da ti bude plus da ima? Mac-a umesto PC-ja jer je to "Profesionalnije", ili ?to ti mo?e značiti da dođu kod tebe i vide dva metra stola, pa makar bio i Behringerov, velika mikseta je velika mikseta.

Quote:
nego nisi mi nista rekao za Avalona nista ja mislim da sa outbordom dosta mozemo popraviti sound takodje si u pravu hardware mozes uvijek prodati pogotovo tipa Avalon.
Pa zna?, zavisi koliko je dobar outboard, a ?to se toga tiče ima na forumu ljudi koji se bolje kapiraju od mene, ja sam kompjuterski čovek. U svakom slučaju, mo?e ti mnogo značiti neki dobar hardverski reverb, Kompresor ili dobar sto sa EQ-om boljim od software varijanti u kome mo?e? sabrati izlaze sa kartice umesto da sabire? u kompjuteru. Ali to su onda već cifre, pa sve zajedno ispadne poprlično vi?e od Pro Tools-a.
Evo Oggy bolje zna ali se izvlači
Dushan_S is offline   Reply With Quote