Quote:
Originally Posted by sasaristic
Za AD nisam toliko siguran , ali DA na EMU je sigurno jednak onom na RME.
Skoro smo kod prijatelja u obliznjem studiju (bubnjar Non smokin orchestra), pustali neke stvari (Max-ove referentne) preko ADI i manje poznate ali fenomenale Card de luxe ,i iskreno (a moze i Max da kaze) ADI se nesto nije proslavio.Druga stvar , ne znam za ostale RME konvertore ali ADI mnogo bolje radi na 96Khz, zapravo cujno bolje nego na nizim sr, sto i nije neki plus jer vecina nas snima na 44.1 ili 48.Uostalom , evo kad budem imao vremena snimicu nesto na ADI i splitovano na EMU( normalno zkacicu na neki ftp da svi mogu da cuju)...ko zna mozda RME i bude zista bolji.
|
Pozdravi puno Chedicu... Taj drzi dobru Votku u studiju
A testovi AD\DA se ne rade tako i takvi testovi nisu merodavni. Jednom smo se mi ovde zezali sa ADI vs. Behringer ADA8000... Blind test, pa Behringer bese po mnogima bolji do onog trenutka dok nisam objavio sta je RME, a sta ADI. Stos je sto se konvertori ne porede tako... snimi i mixaj... to je vec druga prica...
ADI u svom cenovnom rangu, nema konkurenciju. Barem ja neznam za povoljniji AD\DA za te pare, ma da ni njegova cena nije mala ako uzmemo u obzir da je to ipak samo AD\DA, dakle treba ti kartica sa optikom, preamp, ali da je dobar, dobar je. Cak kada pustis ADA8000 da snima, a clock ide sa ADI-ja, dobijas bolji snimak nego sto bi bio sa clokck-om kartice, ili clockom sa ADA8000. RME reklamira taj clock pod imenom Steady clock, ali, koliko znam, zastupljen je samo na novijim uredjajima (FireFace, ADI-2. ADI-8)...
Kad si vec pomenuo 96kHz... prebaci EMU na 96 i snimaj da vidis sta ce da se desi i koliko ces biti zadovoljan snimkom... EMU konverzije iznad 48 radi softwareski... ali to ti i nije bas preko potrebno, posto je, kao sto si rekao, danas jos uvek tako nesto suvisno... dok DAW jos ne uznapreduje...
Nego jel' Chedica jos uvek ne odustaje od Akai DR-16?