[QUOTE=Shot
Za njih su sprave poput Presonus Central Stationa. To nije veliko trziste. Pitanje je da li se isplati!
Ono sto mislim da bi bila zgodna sprava koju se tesko moze naci na trzistu je uredjaj za phantom napajanje. Zamisli spravu kroz koju prolazi 8 kanala mikrofonskog signala(neovisnih), i sprava im dodaje phantom napajanje kojem se moze regulirati voltaza svakog kanala. Mozda sad zvuci glupo, ali razlike u par volti (koje ionako AES specifikacija dopusta) mogu mijenjati performanse mikrofona u razlicitim situacijama.
Mozda mi jos koja egzoticna ideja padne na pamet! Cak i neka koja se da unovciti![/QUOTE]
Nasa strategija i nije da se guramo pored Behringera i Mackie, vec da pravimo uredjaje u rangu Manley i Crane Song-a, po ceni Presonusa.
Sto se tice napajanja - naravno razmisljamo mi i o tome (ne u konceptu koji si izneo, ali ko zna...). Medjutim taj uredjaj kao i balance-ing unit (o kome takodje razmisljemo: uredjaj koji treba da regulise ulaz u mikser, karticu, sumu,..., nebalansiranih signala iz sintisajzera, modula, itd.), spadaju u red accessories i oni ce biti posebno razvijani.
Ono sto mene najvise privlaci je izrada MIDI kontrolera (ne klavijatura, vec MIDI miksera, kao HUI, M. Control, odnosno neka skromnija verzija Icon-a). Dakle koncept kontroler, ali jedan taster - jedna funkcija (max 3, za neke specificne stvari). U taj kontroler bi u drugoj verziji integrisali sumiranje i monitoring. Dakle iz klasicnog miksera bi u prvoj fazi izbacili, preampe i audio signal potpuno (osim povratak u sumiranje), a u drugoj fazi (ili opciono)mozda vratili pramp i/ili dinamiku. Naravno ostala bi i ne/audio verzija.
Posto sam dobar slusalac - slusam svaki predlog
Ako druge davimo predji na PM.