Quote:
Originally Posted by Max
Uuuhhhh Pule .....gde izvrstan ...... najbolje sto mozes naci na PC ..... je oxengo Tape saturation ..... mislim da je impulsan .... ali cak i to je daleko od prave trake ........ Magneto se po meni ne moze svrstati cak ni u efekte tape saturacije ......
Nemam iskustva sa doticnim modelom , mada rizikujes sa glavom kao sto je vec pomenuto ...... probaj da napravis kombinaciju ipak da ga testiras .
Inace po mom iskustvu ( a i jednog svetskog producenta koga imam cast da poznajem ) tape saturaciju koristi po kanalu ....za recimo bas , nogu , mozdfai dobos ...... daok npr cinele i li akustaru sa metalnom zicama ostavlja u digitalnom domenu ..... pa kombinuje ....... ja sam probao jedan zivi album da usnimavam paralelno na veliki studer 800 mislim ..... i na ensoniq Paris ..... Bas je bio daleko bolji sa trake ...... ali metalli su zvucali bolje na Parisu ......
Toliko od mene .... a tebi srecno sa izborom .....
Pozdrav
|
Činjenica je da bi svi nekakvi organski tipovi instrumenata kao i vokali trebali upravo zbog svojih prirodnih freq. karakteristika zvučati prirodnije ako su snimljeni preko kvalitetnog traka?a ..... znam da ovaj Studerov model koji sam na?ao ne spada u vrh dvokanalnih analogija ali ipak mislim da ne postoji neka adekvatna zamjena istog u varijanti plug-ina, govorim iz svog iskustva.
btw. hvala na savjetu i ?eljama
Pozdrav