Quote:
Originally Posted by MUzzY
Ok mozda treba da odem da mi pregledaju usi 
Idalje mislim da software moze da zvuci dobro kao HW (sto se tice simulacija pojacala...). Verujem da se sa dobrim preampom moze izvuci odlican zvuk.
|
Mislim da generalno, (ne mislim na tebe direktno) postoji ne?to o čemu ljudi ne razmi?ljaju.
Sve je to software, to jest, naravno da u nekoj Line 6 spravi postoje čipovi i software na njima koji radi istu stvar. Znači kad upoređujem hardware i software za emulaciju, bar ja lično ne dajem prednost hardveru jer je to "ono pravo" i mo?e se rukom opipati itd.
Sa subjektivne strane, ono ?to čujem mi govori da Line 6 emulacija bolje le?i u matrici, lak?e se pakuje, mek?e, i jasnije mi zvuči. Nekada čak i nije savr?eno pogođen karakter nekog pojačala ali je sve vrlo upotrebljivo.
Sa objektivne strane ima? kompaniju koja godinama ne radi ni?ta drugo nego proizvode vezane za emulaciju pojačala, kao i sama pojačala i ima? NI instruments koji je platio par ljudi da iskodiraju neki simulator jer treba zagristi i u taj segment tr?i?ta. ?ta misli? ko ima veći bud?et, iskustvo i već postojeći vi?egodi?nji rad na usavr?avanju tehnike emulacije?