Thread: string quartet
View Single Post
Old 01-11-2005, 07:03 PM   #10
Pule
Junior Member

Default Re: string quartet

Za klasicnu hornu i studio drzim fige, naime horna vapi za akustikom, cak je ponekad neprepoznatljiva u close mic situaciji bez prostora. Sto se tice odmaka od kvarteta, treba pripaziti i na visinu, treba znati da gudaci instrumenti dosta od svog zvuka emitiraju na gore. Treba realizirati topli puni zvuk bez skripanja, a to je ponekad nemoguce sa kardioidima i gluhim studijom. Kod violine i opcenito u gradnji dobrih koncertnih violina tendencija je sto vise alikvota u podrucju do 3 kHz, ako se pojavljuju u podrucju oko npr 7-8 samo pridonose neugodi u tonu i skripanju. Treba znati da dobre violine sa dugim valom trebaju xxx metara ispred sebe da bi se ton izbalansirao i da su gradjene za dvoranu. Mozes ti dodavati odjek ali on ne moze promijeniti neke zakonitosti oblikovanja tona samog instrumenta. Naravno za snimanje gudaceg kvarteta kao nekog background zvuka za zabavnu glazbu naravno moze proc i snimanje u studiju,moze i dobro zvucat u nekom mixu ali za klasicne stvari... naravno nikako ne studio. I sam sam gudac,najgore sto mi se moze desiti je da idem snimati u studio a ne u dvoranu.
Pule is offline   Reply With Quote