View Single Post
Old 24-10-2005, 08:47 AM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: DAW - Optimizacija WinXP-a !

Quote:
Originally Posted by Shady
Quote:
Originally Posted by SandRob
Najbitnije od svega je da prije instalacije u biosu iskjucis HT!
onda ides sa standardnon instalacijon xp-a, bez ikakvih kerefeka, po sistemu "next, next..."

nakon instalacije xp-a instaliraj sfp sa svim driverima i onda mozes (ako zelis) u biosu ponovo ukjucit HT. znaci, bitno je SFP instalirat sa iskjucenin HT-om, za ostale programe nije bitno.

Sandro
mo?e? li da mi objasni? za?to je toliko bitno prije instalacije sistema u BIOS-u isključiti HT (ukoliko misli? na Hiper Trejding).

Pitam jer sam prije neki dan kupio novu konfiguraciju, a ht mi je bio uključen u biosu i prije instalacije XP-a.
napisa san da je to bilo bitno samo za instalaciju creamwareovih kartica i softwarea v3.xx, za ostale kartice ne znan, ali pretpostavljam da ne treba nista dirat, jer ni sa novom verzijom softwarea 4.0 za pulsar isto ne treba iskjucivat ht prije instalacije.

sto se tice funkcije samoga ht-a, to ce ti zvincic bolje objasnit.
ja mislin da nije izmisljen bez veze. ako ga programi podrzavaju, sa njim bi trebalo da radi nesto brze. meni je ht ponekad iskjucen a ponekad ukjucen. nisan radi nikakve testove i usporedbe, ali ovako u normalnon radu ne vidin razlike.
sistem radi stabilno sa ht i bez ht.

a zasto 'kvazi'! ht pokazuje 2 procesora iako je samo jedan. vjerojatno zato 'kvazi'. ton logikon je i acpi 'kvazi'... uostalon, cesto ce sistemi bolje radit u standard pc modu (koji nije 'kvazi').

nego, moga bi nan milton rec je li jos uvik zagovara atlone ili se ipak u medjuvrimenu opameti?!
'pitam se, pitam?' rekla bi 'ona' iz nevena