Quote:
Originally Posted by dlukace
bok svima! zanima me da li je netko čuo kako zvuče vss3,assimilator,d-coder i ostali plug-inovi za powercore.neki poput vss3 su direktno po navodima uzeti sa system 6000 reverb procesora-mo?ete li usporediti kvalitetu? po tome jeftinije bi bilo uzeti pci powercore i nadoplatiti plugin a imati isti kvalitet(ne bi imalo smisla uzimati zasebno system 4000 ili finalizer?).unaprijed hvala na odgovorima...
p4 1 mb rambus+cubase vst(sx)
|
VSS3 je odlican reverb.Ni jedan od postojecih VST ili UAD reverba ne moze da se poredi sa njim.To mi je jedan od omiljenih plug-inova.
NonLin2 je plug-in koji nije toliko neophodan.Ima specijalizovanu upotrebu a to
su Kick,Clap,snare i drugi kratki ili gated reverbi.U jednom potezu kreiras veoma moderne gated reverbe.
Assimilator - radi isto sto i Voxengo Curve EQ,ali po meni bolje zvuci.
Quote:
da li ima potrebe imati i PCM91 pored TC-a?
|
Za PCM91 nemam potrebu,ali za nekim procesorom od Eventide-a imam

A sada da odgovorim na pitanje:
To vec zavisi od tvojih potreba i onoga sto zelis da postignes.
PCM91 i TC M3000 razlicito zvuce... Poslusaj impulse pa sam zakljuci da li se lozis na odredjeni sound i koliko cesto ti je potreban,pa sam proceni.
A da sam VSS3,moze da zavrsi posao - moze!
Moja preporuka ako si ogranicen sa novcem:Uzmes VSS3.Ako ti bas negde ne "radi" VSS3,iskoristis impulse sa PCM91 ili nekog drugog procesora.
Prednost VSS3 je kao sto rece Max to sto mozes da koristis sa Powercore-om 4 komada istovremeno (a sa Powercore MKII cak 8!).
Nema kablova i ostalih zezalica kao sa nekim hardverskim reverbom.