Slazem se sa Djoletom,
Stvar navike, i zavisi gde ga koristis. Nama u studiju za muzicku produkciju PT sluzi samo za usnimavanje, editovanje ... i to bi otprilike bilo to. Medjutim u studiju za post produkciju smo ga koristili maksimalno, zajedno sa Control 24. 8 mic-in kanala, sta ce ti vise kad snimas samo ADR ili foley

Znaci mikseta nam nije potrebna, ali nam je potreban brz i stabilan software za editovanje, jer se ceo proces radi sa plugins-ima. Tako da nam je u studiju instaliran PT HD3, i nijednom sistem nije pao ... iako mi kao studenti koristimo malo kanala (max 20-tak), u istom studiju se rade profesionalni projekti za filmove, gde nabudze veliki broj kanala, i nikada nisam cuo da im je sistem crkao.
Nas su skroz navikli na PT, njegove shortcut-ove, plugins-e, itd. i sada svaki put kad sednem za Nuendo pocnem da se 'vatam za glavu
Navika, verujem da je samo to u pitanju ... barem sto se editovanja tice.
Iako sam prisustvovao demostracijama Nuenda i PT-a ... ne znam da li su u pitanju bili nespretni i spori inzenjeri, ali su likovi sa PT-om mnogo brze radili editovanje u odnosu na ekipu Nuenda. Nisam mogao da verujem kojom brzinom su radili u PT-u, i kako je sistem bez problema odgovarao na sve zahteve.
Medjutom sve ja ovo pricam za post produkciju, muzicka produkcija je ipak druga prica
Poz.