View Single Post
Old 06-10-2005, 03:01 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Kotizacija za radijski festival = 1000 eur

Gianfranco, samo konkretno. Kada kazes "Vi", treba da znas da ja nikoga nisam zvao, niti trazio da plati kotizaciju (sto ne znaci da imam nesto protiv toga).
Interesuje me koji je to talenat koji je pozvan, koji je platio i koji nije prosao u finale. Da li je placanje preduslov za finale (iako su svi platili) ili je preduslov za finale tvoja procena?
Ja sam ove godine radio 4 pesme od kojih je jedna bila komplet moja, jedna je bila obrada za revijalno vece, i dve pesme gde sam radio samo aranzman snimanje i produkciju. Opet, to su dva mlada izvodjaca i dva afirmisana. Jedna pesma je uzela nagradu publike, ali ja tu nemam apsolutno nista od priznanja, posto nagradu dobija kompozitor, jedna pesma je (obrada koju su izvele klinke od 13-14 godina) "oduvala" sve matorce na revijalnoj veceri, ali to opet nema nikakve veze sa poretkom ili bilo cime jer se nisu ni takmicile.
Ostaju dve pesme od kojih je jednu izvodio neafirmisan izvodjac (koji je takodje platio kotizaciju) i jednu (moju) koju je izvodio afirmisan izvodjac.
Prva nije usla u finale iako je bila (po mojoj proceni) bolja od 95% ostalih i uprkos tome da ju je radio producent festivala, a druga je osvojila 8 ili 9 poena na glasanju u finalu (iako mislim da je jedna od tri ukupno koje su valjale).
Pesma za koju sam tipovao da pobedjuje, biva druga, a pobedjuje pesma koja je meni najgora na festivalu i za koju sam se ja trudio da ne udje uopste na isti.
Do kakvog zakljucka dolazimo?
Nisi ti taj, a Bogami, ni ja koji mozemo da kazemo sta je dobro, a sta je lose, vec kako i sam vidis to procenjuju drugi.

A sta cemo sa Budvom gde pobedjuje kolaz SFRJ bljuvotina (da ne budem shvacen pogresno, Tijana je pokazala da moze da uradi bilo sta i da je nadprosecno talentovana, ali pesma...Ma daaaaj!), a "nezasluzeno" gubi bleda replika soundtracka iz Titanika?
A Max mi recimo pustao pesmu Darka Dimitrova koja je vrh za obe ove, a nije pobedila...
Jebiga, ocigledno je da ukus pojedinaca nije podudaran sa ukusom sirokih narodnih masa i sa time treba ziveti. Trudis se, dajes sve od sebe, ali ne treba padati u ocaje tipa: "A sto ste vi prevideli da je ovaj talentovan, a ovaj nije..."

Kad smo kod Vlada i kod Pinka, ta prica je istinita, ali je upravo dokaz za ono sto ja i govorim. Ako si talentovan, uvek nadjes nacin da to proguras i ne mogu svi da ostanu slepi ili gluvi za nesto sto vredi. Ako ostane Milica, nece ostati neko drugi i to ipak ispliva. Iskreno se nadam da ce to biti i slucaj sa osobom koju si spomenuo u tvom postu i za koju se jos uvek nadam da ces mi reci ko je u pitanju. Koliko ja znam, Sale (Avax) je radio pesmu za Janu koja je odbila da ucestvuje jer nije htela da plati kotizaciju, ali ne znam da je jos neko bio sa njegovom pesmom...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote