View Single Post
Old 02-10-2005, 08:19 AM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Triton, Motif, Fantom......

pa Kurzweil, bilo koji od novijih modela 2500,2600 ili 2661, je sigurno daleko najjaci kao digitalni "sintesajzer" od svih cetiri. ima najfleksibilniji i najkvalitetniji filtering, najbolje zvucece efekte (KDFX iz KSP8 ), matrix modulaciju itd itd. vrlo mocna i duboka arhitektura. kao sto je receno, u kontekstu klasicnih workstationa, nije po brojkama na nivou ostalih tri. polifonija, ROM itd. su slabi. skup. probao sam njegovu kvazi-klavirsku tipku - bezveze (yamaha je kralj za to). odlicni preseti.

imao sam triton pro i poslije toga studio pro - ukratko, odlicna tipka (yamaha FS) na 61 i 76, dual polifoni arpeggiatori su najbolji (stvarno mi nedostaju) - dusu dali za bilokakvu elektroniku. odlican factory programming presetova. ogroman ROM (na Extreme). mogucnosti obrade zvuka, sinteze itd - vrlo limitirane. ima dosta parametara - ali filter je prilicno slab i "papirnat" . dojam raznolikosti dolazi od puno ROM-a i FX-a. odlican za svirke, i kao scratchpad za elekronske stilove - ali ne u finalu (zamijeniti sa pravom analogijom ili VA). sampler limitiran, nezgrapan i spor. cijeli engine ima jedan malo tamniji prizvuk, dali zbog filtera ili neceg drugog nisam shvatio, u odnosu na roland (koji mi je pak presvijetao) i yamahu. mocni i fleksibilni efekti. fantasticni ambi padovi, etno i ostala sr itd..

clusterchord is offline   Reply With Quote