View Single Post
Old 29-09-2005, 04:45 PM   #3
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

Quote:
Originally Posted by saki
imam taj program ali kad ga instaliram i pokrenem sx pa onda melodyne nece da ga raspoznaje sx.dali zna neko zbog cega.A imam i jedno pitanje dali zna neko da mi objasni kako je postupak da uradim od usnimljenog vokala u sx da narapivm tercu u melodyne.ako moze korak po korak bilo bi super.polako gubim zivce .Hvala svima
Prije svega ima par načina kako se koristi Melodyne ...mo?e kao stand alone ili kao dio SX-a ... prvo pokreni SX , pozove? project koji radi? i onda pokreče? Melodyne, kad te pri startanju pita kako hoče? da se Melodyne integrira sa SX-om pritisne? opciju Melodyne-bridge, kad se Melodyne otvori ide? na new project ili tako ne?to i onda u SX-u na kanalu sa vokalom koji editira? u insert fx insertira? Melodyne.

Onda otvori? taj fx i označi? track 1 i pritisne? rec.... i pusti? SX da svira taj vokalni dio tj. Melodyne ga sad snima.
Kad zavr?i? sa tim onda otvori? Melodyne i trebao bi vidjet snimljen taj vokalni dio koji onda mo?e? editirati..... svaka nota vokala tj. pitch se vidi kao note na klavijaturi gdje onda mo?e? korigirati visinu pojedine dionice tj. korigirati eventualne fal?eve.... tercu mo?e? osnovnom tonu napraviti na način da sa mi?om pomakne? određeni ton i zaljepi? tj. podigne? koliko ti treba ovisno koji interval..... kad sve to napravi? snimi taj project u Melodyne i vrati? se u SX i piči? dalje ... mo?e? tako kanal po kanal i ne samo vokale već bilo koji instrument koji je eventualno malo ra?timan (neki duhački ili slično..)

Drugi način je da otvara? samo Melodyne i u njega poziva? ono ?to ?eli? korigirati npr. u Sx ima? vokalni dio koji je turbo fal? njega importira? u Melod... sredi? i snimi? kao wave i onda pozove? u SX na kanal gdje treba? i to je to ....

Nadam se da sam ti uspio ne?to objasnit ali najbolje bi bilo otvori? par primjera kojih ima u Melodyn-u i proba? se malo poigrati s time ili da prouči? njegov help.

Pozdrav.
mandrak is offline   Reply With Quote