View Single Post
Old 19-09-2005, 10:14 PM   #38
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Da li ovde spadaju pitanja i za bas gitaru?

Quote:
Originally Posted by Gianfranco
Ne znam za Max-a,ali od mene imas i 2 piva
Pazi, dr?im te za reč, jer vidim da se Max "Stidi" da odre?i kesu za pivo

Quote:
Originally Posted by Мax
To su prave informacije ...... samo jel' njegov precision , ili neki drugi fender
...... koji trident ??? ...... kad sam ga pitao rekao je da je to ista gitara u preamp ..... ili je to njegov standarsni setup zica ...... ???

Kad sam radio Sasu Vasica za Budvu .... pozvali smo Japanca i kad me je pitao sta hocu .... ja rek'o .... sta god si radio na jaretu .... a on meni .... nista posebno .... bas i u preamp ( nije gledao u nivoe .... )
Pa pretpostavljam da je taj njegov, mada ako te ba? interesuje, mogu da proverim Snimali su ga u starom Pinku, taj mikser. Ja nisam bio prisutan konkretno na tom snimanju, ali znam da već du?e vreme fura taj raspored ?ica, kad sam ga zadnji put sreo, takođe su bile H, E, A, D ?ice. To ?to ti je rekao, sniman je direkt DI pa u sto.

Quote:
To je strahovita fora i to sam i ja hteo da uradim sa svojim Fender-om...
Medjutim problem je sto bi kod mene morao malo da se proturpija konjic, pa mi je zao da kasapim gitaru...

Posto nemam petozicani bas za takve varijante prestimavam E zicu u D, a A,D, i G ostaju u svom regularnom stimu (D-Drop)

Billy Sheehan (Mr.Big) ima na svojoj Yamahi civiju sa preklopnikom E-D, sto mi se itekako svidja..
Pa ja da sviram bas ja bih uzeo peticu i ne bih mislio. Ovako na gitari, 7 ?ica je već i malo veći vrat, i manje ima tih gitara, pa razumem nege drop C i Drop D varijante.

Inače da usput pohvalim čoveka jednom malom anegdoticom. On je za biber snimio nekoliko pesama i tokom snimanja u jednom trenutku je slučajno mutirana kompletna matrica. Dok su shvatili ?ta se de?ava, pro?lo je neko solidno vreme, 2 3 takta, barem toliko solidno da se čovek pogubi sa basem (nastavio je da svira), ali kada je matrica ponovo krenula ispalo je da ne da je i dalje tačno u ritmu, u smislu da je otprilike i dalje tu, nego je i dalje imao isti groove kao i pre pauze. Jako muzikalan čovek, ja sam ga jednom snimao kad je dodavao neke perkusije na matricu, izuzetan osećaj za ritam.
Dushan_S is offline   Reply With Quote