eto napravio bi jednu grubu (brzinsku) aproksimaciju onih o kojima nesto znam (greske moguce

):
UA 610 - tamnije/masnije boje. rok vokali, gitare/bass: DI ili pre za 57 na amp , neke klavijature - npr. rhodes direkt ili 57 na amp i neki digitalci profitiraju. spada u high-end koloriziranih, prljaviijih tube naprava . iznad TL Audio, ispod Avalona. 6176 mi je puno interesantiji jer ima 1176 kompresor vec unutra.
737 - pre meni fantastican za vokale. pogotovo zenske. topao i cist tube dizajn sa taman diskretne "magije" koliko treba. high end. relativno los , sporiji gumasti kompresor. moze posluziti za lagani tracking comp.
----------------------------------------------------------------
kao klasicnu kombinaciju uz U87, ovisno koji sound ili aplikaciju oces, preporucio bi 4 vrlo razlicite opcije (i ne vidim zasto bi morao ici na tube - to jedino ovisi o pjevacu/instrumentu/produkciji):
Great River ME-NV 1 ili 2 kanala. rok pop, rnb vox, git, bas, sta oces.. od cisceg prema saturiranom transformatorskom sound-u. best buy.
Manley Dual Tube - slicno kao Avalon, vise zvuci vintage, velik sound, s vecim diapazonom boje (moze biti prljaviji ako hoce). neznam dali bi htio d ami je to jedino pre.
Millenia - teski cistak . za klasiku i akustiku. malo dosadan u ovim opcenarodnim i zescim stilovima.. ali high end bez daljnjeg. mozda i nije bas za u87.
Brent Averill API312 2ch - najbolji za bubanj na svijetu, drum machine/samples/drum VSTi i sl, klavijature, vokali. klasicni pre iz api konzola iz 70tih itd. nema ga bas kod nas - nije mi jasno zasto. ljudi vani imaju i po 8 kom , za cijelu drumset npr.
eto.