pozdrav dlukace, od tih koje si nabrojao najagresivniji je Sherman. lose strane su mu da je skup, i da je .. mono. e, sad ovisi kakvu si namjenu imao na pameti. ako nisi htio cijeli miks da procesiras, ako ti mono igra, da ga se nesto jeftinije nabaviti rabljeno u US. jedan prijatelj (koji je od mene kupio DB9) ga je nedavno uzeo za $600, bas ga idem probati jedan dan.. tip ima i Roland System 100M

.
Mutator je susta suprotnost od Shermana. po meni, nakvalitetniji i najdeblji filter na trzistu. cuje se high end iz svake pore. ali on nije agresivan, vec dalje sintu, gitari ili basu, jednu finu "debelu" dimenziju koju nije do tada imao. citaj : moog. resonanca zvuci "mokro". fantasticno je to da ima midi kontrolu filtera i resonance, na oba kanala zasebno, i da je .. stereo.
neki dan smo se igrali sa env followerom, namjestili tipicnu perkusivnu envelopu i slali u njega monofoni bas iz JD990. nemozes ga prepoznati..
od electrix probao sam, ne filter queen, nego onaj drugi njihov filter - nisam bas bio impresioniran, malo mi je to bilo plasticno..
on sto mogu toplo preporuciti a ne kosta suludo puno je:
Vermona DAF1 Filter oko 220 EUR export, moze se naruciti iz njemacke.
Stereo je pa moze na cijeli miks , agresivniji od mutatora, i jako vazno - on je multimode filter tj. imas i hioghpass i bandpass , osim standardnog lowpassa.. poslusaj demose na vermona.com mislim da nemozes faliti.
Frostwave Resonator - oko $250 plus shipping. to je navjernija kopija HP/LP mono filtera iz KORG-a MS20 - koji je, brat bratu najkoristeniji agresivni filter na svijetu - od loop-ova do zenskih hook vokala. cuo si ga milion puta da ni neznas. to je takodjer high-end filter, ima CV i/o svih parametara, tako da ako oces stereo, uzmes dva i rade skupa (cutoff CV-out od prvog spojis u CV-in od drugog..)
DAF cu uzeti cim budem mogao. za te pare ludilo..