Thread: Live...
View Single Post
Old 09-09-2005, 03:36 AM   #4
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Default Re: Live...

Quote:
Originally Posted by ridge
zasto AKG HT81 ima slabiji signal na XLR nego na "line"

xlr je vrsta jack-a, a line je vrsta ulaza nisu bas stvari za poredjenje. XLR zahteva preamp na drugoj strani koji se bode u line in a sam line in nemoze samostalno da bude ulaz za mikrofon i da radi adekvatno. Znaci nisi ti tu sve bas najbolje povezao.

koliko su preporucljive i zahvalni DAW-s za uzivo nastupe za klavijaturistu i ceo bend (sa 1820m karticom)

Ako ti je stabilan sistem onda su ok, jel imas gomilu opcija a mozes i da koristis daw ko mixer al uvek imas opasnost da ti se zaglupi komp na pola svirke
Nisam bio do kraja precizan u objasnjenju...
Mislio sam na balansiran i nebalansiran audio out iz baze (risivera) mikrofona!Signal koji ide u mikser iz nebalansiranog audio out-a je neuporedivo cistiji i jaci u odnosu na balansirani (na koji ide XLR konektor,prim.)!!!Imao sam prilike da se sretnem sa dovoljnim brojem bezicnih mikrofona i do sada je kod svakog bilo pravlo da se podrazumevano koristi balansirani audio out, ukoliko ga ima, jer je bolji.Ovde je suprotna situacija, zanima me zasto?Da li je posredi serijska greska (znam za jos slucajeva gde se zale korisnici da je "tih".Ja sam imao srece da nabasam na informaciju da bolje radi na nebalansirani out i to odlicno (na srecu!).
Zasto?

Pozdrav i hvala!
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote