View Single Post
Old 05-09-2005, 08:54 PM   #3
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Uspio sam poslati

Mo?da ću ti zvučati malo o?tro, ali nemoj to shvatiti lično. Ja sam prilično strog slu?alac kad se radi o pop muzici, a i sam zna? da je posle Gibonnija tamo i Vlade ovde, prečka prilično visoko postavljena. A neki moj trip je da je iskrena kritika korisnija nego sad da neko nekom podilazi bezrazlo?no.

Kao prvo postoji jedna pesma koja se zove "Knockin On a Heaven's Door", i prilično je poznata i vi?e puta obrađena. Sa obzirom na to verovatno ne bih sebi dozvolio takav ulazak u pesmu kao kod tebe, kada su mi već harmonije i gruv identične, a pevanje vrlo slično. Postoje obrtaji akorada, bas mo?e biti neka druga nota, sedmice, devetke. Akordska substitucija? Recimo IIm7 umesto IV akorda?
Drugo aran?man je malo naivan. Bubanj svira najlogičnije i najminimalnije, bas se lepi za gitaru harmonski i dosadan je, obični krompiri umesto neke inteligentnije i interesantnije deonice, a te akustične gitare jednostavno nisu dovoljne, nema nikakvih detalja. Gde su gudači, gde je klavir, gde je pad? Perkusije? Itd itd.

Jedino ako ovo treba shvatiti kao kratak kroki pesme koja tek treba da se radi, pa si pitao ?ta mislimo o pesmi samo u smislu harmonija i teksta?
Dinamika pesme je slaba, ne di?e, ne ide gore u refrenu, ne ide dole u strofi.
Tekst je bled i pun fraza koje su sto puta ponovljene, trebalo bi to malo poetičnije, sa nekom lepom slikom. Jednostavno nisam uspeo da zapamtim niti jedan red nakon prvog slu?anja. Poenta je da nekoga tekst dodirne kroz ličnu identifikaciju, i da ima ne?to zvučo jako i pamtljivo u sebi, naročito refren.

Sve u svemu, ono ?to je pozitivno je da negde cela stvar ima taj emotivni trip, mo?da zbog toga ?to si naslu?an takve muzike, mo?da zato ?to ti to le?i da peva? (ako si to otpevao) ali opet nisam siguran ?ta bi bilo kada bi te neko stavio pred sjajan aran?man i dao ti da otpeva? sjajan tekst.

Jo? jednom, nadam se da si shvatio ovo u pozitivnom duhu, nit te znam nit ?elim da te napljujem jer mi je lo? dan, hteo si komentare pa - eto komentar...
Dushan_S is offline   Reply With Quote