Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   EMU 1212m,1820,1820m VST FX REVERB (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9669)

Ad Fines 05-10-2004 08:30 AM

EMU 1212m,1820,1820m VST FX REVERB

Mogu vam reci da bez obzira koliko god kudili ove kartice i njihove dodatke da bas i nije tako.
Konkretno sto se reverba tice,strasno mi se svidio jer daje tako lijep dojam prostora.Ima prostor.Svidio mi se! :!:

STUDIOTON 05-10-2004 09:18 AM

Reverb je opasan a jeftin :lol: (dzabe) .. kartice su odlicne po ko zna koji put to kazem

Eon 05-10-2004 02:06 PM

da da da da daaaaa

puRe 05-10-2004 07:32 PM

Ja sam odusevljen reverbom...jeste da jede DSP...

cipela 03-01-2005 10:36 AM

Obzirom da ste pricali o ovim karticama moze jedno pitanje?
U SX ne mogu koristiti fx sa patch mix-a na midi traku jer se razvije tako uzasan visok brum da mi je jednom mogao srediti visoke. Jedino ga prihvata audio trak. O cemu se radi i ima li tome lijeka?

puRe 03-01-2005 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by cipela
Obzirom da ste pricali o ovim karticama moze jedno pitanje?
U SX ne mogu koristiti fx sa patch mix-a na midi traku jer se razvije tako uzasan visok brum da mi je jednom mogao srediti visoke. Jedino ga prihvata audio trak. O cemu se radi i ima li tome lijeka?

ne mozes stavljati AUDIO efekte na MIDI kanal s obzirom da je MIDI samo informacija o notama, njihovoj jacini, itd....PowerFX bi trebao da ide na AUDIO kanal ili na VST kanal [od instrumenta]...

cipela 03-01-2005 11:35 AM

Quote:

ne mozes stavljati AUDIO efekte na MIDI kanal s obzirom da je MIDI samo informacija o notama, njihovoj jacini, itd....PowerFX bi trebao da ide na AUDIO kanal ili na VST kanal [od instrumenta]...
Moje izvinjenje za nepreciznost. Kada sam spomenuo midi kanal pogresno sam se izrazio. I mislio sam na VST kanale (na midi se i ne moze postaviti koliko znam). Dakle, na audio trak kad postavim sve je o.k., ali na VST - onda nastaje haos.

puRe 03-01-2005 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by cipela
Quote:

Moje izvinjenje za nepreciznost. Kada sam spomenuo midi kanal pogresno sam se izrazio. I mislio sam na VST kanale (na midi se i ne moze postaviti koliko znam). Dakle, na audio trak kad postavim sve je o.k., ali na VST - onda nastaje haos.

Stvarno cudno, probao sam da stavljam na VST kanale i radilo je bez problema...jeste li sigurni da su najnoviji drajveri instalirani...

cipela 03-01-2005 12:24 PM

Jesam. Skinuo sam ih prije neki dan sa creative adrese. Mozda ne bih trebao biti sitnicav? Mozda bih trebao snimiti probni flat audio trak od nekog instrumenta pa onda vidjeti sa emu fx kako ce izgledati. I to je vjerovatno rjesenje, iako je manje posla i komfornije kada bi se moglo odmah vidjeti u vst traku. Nesto slicno se javlja kada koristim kontakt. Nakon nekog vremena pocne da se javlja isto tako strahovit zvuk : ispocetka tiho pa sve glasnije kao tak-tak-tak.... i kako je frekvencija visa to je sve glasnije i sve brze. Nekoliko puta sam preinstalirao SX, pa kontakt, a skoro i citavu particiju i operativni sistem. Nakon friske instalacije sve isto - nema veze da li u kontaktu izaberem u audio podesavanju asio i karticu. Cudno. Zato sam prisiljen konvertovati u halion format, koji mi ipak nije tako komforan kada koristim stringsove.
Inace drugih problema nemam i ne mogu naci zamjerke u vezi kartice o kojoj razgovaramo. Mozda je malo tvrdja radi dosta decibela, ali i to se da rijesiti postavljanjem signala na -6 do -4 dB tako da nesto preostane za dinamiku a ipak je dovoljno glasno.

lesha 03-01-2005 02:41 PM

sta je sa 0404? pretpostavljam da su efekti isti, znam da je razlika u konvertorima?

@cipela
probaj da iskljucis ili utisas monitoring (ulaz) cini mi se prema tvom opisu da ti se javlja neki feedback..

All times are GMT +1. The time now is 06:10 PM.