Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Verovatno znate, ali.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9646)

idekius 30-09-2004 03:56 AM

Verovatno znate, ali....

Slozicete se ga je npr. Steinberg Groove Agent odlicno odsviran bubanj i da je nevidjeno lako raditi sa njim, ali da se malo tanko chuje...
E sad... Problem je bio dok je Balkanac smislio Nemca, a sve ostalo je lako
:D
Na ovo me podsetila moja danasnja prica sa StudioToncem o midi bubnjevima ...

GAgent se moze snimiti kao GeneralMidi i ona su u midi raci sve note koje je on odsvirao. Posle umesto njega na istu traku se jednostavno nakaci BFD, Stormdrum Kompakt ili nesto slicno sto ima kvalitetnije komponente i problem je resen. I dobro odsviran loop bubnja, prela zi itd. i kvalitetne komponente bubnja. Naravno.... i BFD ima odlicne paterne i prelaze, ali ovo ipak siri mogucnosti i ubrzava rad.

kVu 30-09-2004 05:09 PM

Iskreno. Meni GA ima odvratne prelaze. :)))))))))

saaamo rucno... mada sam poceo da ucim sad i bubnjeve pa sam postao teska peecajzla i oko toga :))))

Sleepgolfer 02-10-2004 12:49 PM

na koji nacin dobijem midi trek iz groove agenta?

zmaj 02-10-2004 12:58 PM

tako sto namestis u nuendu da ti out bude Groove Agent a u njemu samom namestis midi out na ON.I snimas...
Inace meni se uopste ne svidjaju ti njegovi ritmovi...

Pedja 02-10-2004 03:12 PM

Re: Verovatno znate, ali....

Quote:

Originally Posted by idekius
Posle umesto njega na istu traku se jednostavno nakaci BFD, Stormdrum Kompakt ili nesto slicno sto ima kvalitetnije komponente i problem je resen.

BFD je opasan VST instrument ali meni nikako ne uspeva da iz njega izvucem dobar bas bubanj tj. takvu nogu da istovremeno ima i dubinu i udarac :? Sve mi nekako cudno zvuci ta noga :roll:
Kako se vi snalazite sa njim?

presvega 02-10-2004 04:27 PM

Quote:

Originally Posted by zmaj
tako sto namestis u nuendu da ti out bude Groove Agent a u njemu samom namestis midi out na ON.I snimas...
Inace meni se uopste ne svidjaju ti njegovi ritmovi...

Kao sto ti je zmaj reko u GA Cekiras midi out dok u Nuendu
postavis za IN Groove agent

ridge 02-10-2004 04:50 PM

@ pedja

jesi probao za zatezanjem i opustanjem koze???

SandRob 02-10-2004 05:25 PM

Re: Verovatno znate, ali....

Quote:

Originally Posted by Pedja
Quote:

Originally Posted by idekius
Posle umesto njega na istu traku se jednostavno nakaci BFD, Stormdrum Kompakt ili nesto slicno sto ima kvalitetnije komponente i problem je resen.

BFD je opasan VST instrument ali meni nikako ne uspeva da iz njega izvucem dobar bas bubanj tj. takvu nogu da istovremeno ima i dubinu i udarac :? Sve mi nekako cudno zvuci ta noga :roll:
Kako se vi snalazite sa njim?

ni ja ne volin kickove :? ... a i inace me nesto ne slusa taj dbf. za kickove je jedini nacin, sto kaze ridge, 'opustit kozu' odnosno snizit za nekoliko stupnjeva, ali mene bfd jebe jerbo ne mogu na njemu prirodno svirat. na nekim udaraljkama (ride, hihat...) nikako ne mogu dobit zeljenu dinamiku.
narocito kod ride cinele mi se dogadja da koliko god da spustin velocity sample se cuje za popizdit, tako se oni tisi lajeri cuju jace od glasnijih :(
osim toga masu dobosa nema side stick. :(
:?: :!: :?: :!:

a taj groove agent mi nije bas po gustu, ali je zgodan kad treba brzinski napravit neki demo, jingle i sl.

Pedja 02-10-2004 09:10 PM

Quote:

Originally Posted by ridge
@ pedja

jesi probao za zatezanjem i opustanjem koze???

Probao sam skoro sve kombinacije ali kao sto rece Sandro to mi nije ono pravo :roll:

STUDIOTON 02-10-2004 09:26 PM

Ah taj BFD , meni kick cak i odgovara u odnosu na to kako je resen dobos .. sve je to lepo zamisljeno ali mi se nikako ne uklapa u aranzman , kada ga slusam posebno lepo to zvuci , aliii .. nikako ga ne upije aranzman .. sve ostalo i nekako ali dobosi su uzas za aranziranje :shock:

All times are GMT +1. The time now is 03:13 AM.