Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Par PitAnjA (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9600)

dlukace 21-09-2004 09:28 PM

Par PitAnjA

e da..ovako.koristim cubase vst 32 5.01 i zanima me sljede?e
1.zanima me pojam "sidechain"-koristim wawes diamond 4.0 i na nekoliko efekata(kompresori...itd)vidim ovu funkciju:
2.subgrupe u cubase-u su stereo a ne vidim mono kanale.recimo-htio bih nogu (s battery-a u mono-u)i mono bas baciti u subgrupu i kompresirati zajedno? po?to su sve subgrupe stereo to me zbunjuje.
unaprijed hvala...p.s ako mo?e da se malo vi?e o tome napi?e ako je mogu?e s primjerom u cubase-u...

SandRob 22-09-2004 08:20 AM

sidechain ti je kad.... uf, to ti ja neznan strucno objasnit... ma to ti je onaj efekat sto cujes na radiju, kad spikerov glas automatski stisava muzicku podlogu. to si cuo milijun puti?!
tako, mozes namistit da ti jedan intrument stisava drugi. recimo, namistis da ti se pad stisa svaki put kad udre hat, ili da ti se bas stisa u momentu kad udre kick i sl...

mono kanale slobodno zbici u grupu. ako ti je balans na kanalima u sredini, bez obzira sto su grupe 'stereo' zvuk ce ti bit 'mono' ;)

dlukace 22-09-2004 09:34 AM

hvala sandrob! zna?i to je to-to mi je dobra stvar,samo se treba nau?it to kontroliorat kako spada-vjerojatno mogu namjestit koliko ho?u da mi se smanji bas kad udari noga-...fora stvar.samo mo?e? li mi nma?i link s wawesovim efektima s ?istim primjerom kako se to izvodi tako da puno ne bauljam? a ?to se ti?e subgrupa ,onako kako si napisao sam iradio samo ?to bi ipak bilo bolje da imamo i mono kanale...

SandRob 22-09-2004 09:44 AM

ja ti te wavese ne koristin, ali ako su ti instalirani, treba bi imat i manual. u njemu ti (valjda) sve pise?!
kolicinu i prag kompresije, brzinu reagiranja i otpustanja ti nije problem namistit. sve je isto kao kod standardnog kompresora, smo sto sve to 'pokrece' zvuk koji dovodis preko sidechane-a.

a mozda bi moga prec na nuendo ili sx?!
tamo mos kreirat mono grupe, sx kanale, buseve...

dlukace 22-09-2004 10:25 AM

ma jebe? te manuale-od njih me boli glava( iako su crack...
?to se ti?e sx-a.volio bih pre?i na njega,samo ?to imam origigi vst 32 a upgrade je 3000kn pa sad i ne znam ba?...malo skup sport a dosta toga ima za u?iti.jednom sigurno ho?u,ali ne jo?!

Eon 22-09-2004 11:57 AM

imam i ja original VST, dobio ga uz EMU-a :) ali ga nisam instalirao. E znas opet ispada da nije dobra kombinacija kupovati original soft. nekako kasnije ti uleti da nemas love a ne da ti se prelaziti na **** zbog velikih troskova na kupljenom originalu

puRe 22-09-2004 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
imam i ja original VST, dobio ga uz EMU-a :) ali ga nisam instalirao. E znas opet ispada da nije dobra kombinacija kupovati original soft. nekako kasnije ti uleti da nemas love a ne da ti se prelaziti na **** zbog velikih troskova na kupljenom originalu

uz kog EMU-a...1820?...to nema sansi da je ona najjaca verzija Cubasea (VST32)

Eon 22-09-2004 11:26 PM

nisam ga instalirao pa ne znam, mislim da je VST verzija

puRe 22-09-2004 11:27 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
nisam ga instalirao pa ne znam, mislim da je VST verzija

pa sve verzije su vst...i Cubasis je VST :P

Eon 22-09-2004 11:31 PM

original cubase vst 5.1 verzija j eu pitanju, i imas mogcnost na steinbergu na nadogradnju za 199$ na Cubase SL 2.0 umaesto za 499$

All times are GMT +1. The time now is 11:40 AM.