Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   ODABIR sample KLAVIRA ZA BRZE DIONICE - pomoc molim!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9530)

ANITA 03-09-2004 05:57 PM

ODABIR sample KLAVIRA ZA BRZE DIONICE - pomoc molim!!

Radim na jednoj skladbi koja zahtijeva jedan kompleksan klaviristicki dio. Jos ga nisam uspijela odsvirati savrseno, budem za koji dan (ili ne daj boze tjedan). Ali ono sto me muci sad je sto nisam sigurna hocu li uspijeti pronaci odgovarajuci sample klavir za takav rad. Naime radi se o brzim dionicama koje krecu od dubokih nota (a0) sto na vecini samplova zvuci mutno.. a ja bi voljela pronaci klavir koji je u dubokima prodoran i jasan, a i opcenito da je za brzo sviranje pogodan.

Imam slijedece klavire, ali unatoc tome sto ih imam vi mi mozete predloziti i neki od njih, jer nisam isprobala sve (za ovu stvar) i mozda sam zanemarila neke bitne.

1. grandioso bosendorfer (ima ih unutar jos dosta, pa precizirajte, da li wet ili dry itd.)
2. pmi bosendorfer 290
3. imperial grand bosendorfer
4. steinway boston upright
5. steinway b
6. steinway grandioso pmi

Imam na nekim cd-ima i garritan personal orchestra. Nisam ni probala, mislim da je netko negdje spomenuo da i tamo ima neki klavir. Da probam i s njim?
Sto sam jos propustila?

Thanks
Anita

p.s. Aha, i jos me zanima ima li gdje klavir koji ima damper sample... ?

puRe 03-09-2004 06:10 PM

PMI Old Lady ;)

edit:
mislis na sustain? :?
ako je to onda imas kod Old Lady

STUDIOTON 03-09-2004 06:14 PM

Definitivno PMI Old Lady .. e,klavir rastura :!: :D

ANITA 03-09-2004 09:04 PM

Old lady? Stvarno? Ok..... Nabavit cu.

Pure: nisam mislila na sustain, vec na damper pedalu. Znas kako na klaviru imaju damper (prigusuje zvuk, ne da zicama da rezoniraju il itako nesto), sostenuto (zadrzi se samo one note odsvirane u isto vrijeme kad se pedala stisnula) i sustain pedalu (to je ona slavna koju svi poznajemo, koja sve zajedno drzi da traaaaje i trajeeee dok ne nestane polifonije.. ...ma salim se... tako se ne svira.... :D )

Znaci, mislila sam na damper.

Old lady je bas tako jasan u dubokima? Ok.

puRe 03-09-2004 09:19 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Old lady? Stvarno? Ok..... Nabavit cu.

Pure: nisam mislila na sustain, vec na damper pedalu. Znas kako na klaviru imaju damper (prigusuje zvuk, ne da zicama da rezoniraju il itako nesto), sostenuto (zadrzi se samo one note odsvirane u isto vrijeme kad se pedala stisnula) i sustain pedalu (to je ona slavna koju svi poznajemo, koja sve zajedno drzi da traaaaje i trajeeee dok ne nestane polifonije.. ...ma salim se... tako se ne svira.... :D )

Znaci, mislila sam na damper.

Pretpostavljao sam da je to, ali ima ljudi koji mesaju doticne izraze :D

Iskreno, nisam ni vidjao semplove sa damperom...

ANITA 03-09-2004 09:27 PM

Ma zato sto se vjerojatno to prigusivanje moze postici na neki jednostavniji nacin nego samplirati cijeli klavir.... ili ..?

Znaci, beskompromisno old lady

puRe 03-09-2004 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Ma zato sto se vjerojatno to prigusivanje moze postici na neki jednostavniji nacin nego samplirati cijeli klavir.... ili ..?

Cini mi se da bi blagi lowpass filter resio problem...

Shot 04-09-2004 12:43 AM

Dovraga! Koliko sam puta po netu procitao da je PMI Old Lady najbolji klavir da me sad stvarno zanima da ga isprobam!

kVu 04-09-2004 12:56 AM

A kad je to izaslo ??? :shock: :shock: :shock:

arados 04-09-2004 01:01 AM

I kako postati ponosni vlasnik istoga :roll:

All times are GMT +1. The time now is 10:05 AM.