Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Sustanje u monitoru... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9088)

puRe 24-05-2004 01:22 PM

Sustanje u monitoru...

Ovako, dobio sam Dynaudio BM6A monitore pa sam u pocetku imao problem sa jednim zvucnikom koji je non stop pucketao (prvi desetak sati rada)...posle je to prestalo i monitor radi sasvim ok (identicno kao onaj drugi, znaci nije nista crklo...)

jedini problem koji imam je sum koji se non-stop cuje (i definitivno je jaci nego u drugom)...nije do kabla posto sam probao zamenjivati kablove, nije do izlaza na kartici posto sam i to menjao...

zmaj 24-05-2004 04:13 PM

Lupam,ali mozda je do struje... :roll:

puRe 24-05-2004 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by zmaj
Lupam,ali mozda je do struje... :roll:

Sto bi bilo samo u jednom, zar ne bi onda trebalo u oba?

edit:
a i probao sam zamenjivati kablove...

Eon 24-05-2004 04:46 PM

Re: Sustanje u monitoru...

Quote:

Originally Posted by purator
Ovako, dobio sam Dynaudio BM6A monitore pa sam u pocetku imao problem sa jednim zvucnikom koji je non stop pucketao (prvi desetak sati rada)...posle je to prestalo i monitor radi sasvim ok (identicno kao onaj drugi, znaci nije nista crklo...)

jedini problem koji imam je sum koji se non-stop cuje (i definitivno je jaci nego u drugom)...nije do kabla posto sam probao zamenjivati kablove, nije do izlaza na kartici posto sam i to menjao...

nesto je riknulo u monitoru verovatno....jesi li izvor zvuka menjao tj. jesi li spajao monitor na drugi izlaz iz mixera...mora da je neki kvarcic

puRe 24-05-2004 05:02 PM

Re: Sustanje u monitoru...

Quote:

Originally Posted by Eon

nesto je riknulo u monitoru verovatno....jesi li izvor zvuka menjao tj. jesi li spajao monitor na drugi izlaz iz mixera...mora da je neki kvarcic

monitori su potpuno novi...kupljeni u cetvrtak...

monitore sam samo spajao na monitor oute od Digi002 kao i kasnije na druge analog oute...

gorjan 24-05-2004 05:34 PM

Moj najprijateljskiji savet ti je da im sve to odmah vratis i da ti lepo daju novi par.Nikakvo otvaranje, rastavljanje, pregledanje ili bilo sta. Pa ne kosta to 100 din.Pa dajte ljudi, do kad ce ti probisveti svercerski da od nas prave majmune :evil: . A ako ti nesto pocnu da pametuju, samo fino sa racunom pozovi finansijsku inspekciju i sve im objasni.Videces da sistem funkcionise samo ga treba malo pogurati...
p.s. valjda se vidi da sam imao slicnih iskustava...

puRe 24-05-2004 05:45 PM

Quote:

Originally Posted by gorjan
Moj najprijateljskiji savet ti je da im sve to odmah vratis i da ti lepo daju novi par.Nikakvo otvaranje, rastavljanje, pregledanje ili bilo sta. Pa ne kosta to 100 din.Pa dajte ljudi, do kad ce ti probisveti svercerski da od nas prave majmune :evil: . A ako ti nesto pocnu da pametuju, samo fino sa racunom pozovi finansijsku inspekciju i sve im objasni.Videces da sistem funkcionise samo ga treba malo pogurati...
p.s. valjda se vidi da sam imao slicnih iskustava...

sve bi to bilo lepo da nisam ni sam svestan da su monitori bili potpuno neotpakovani (u sta sam 100% siguran)...

Boskovic 24-05-2004 06:00 PM

Pa imash li garanciju???

gorjan 24-05-2004 06:10 PM

Quote:

sve bi to bilo lepo da nisam ni sam svestan da su monitori bili potpuno neotpakovani (u sta sam 100% siguran)...
pa odlicno!Samim tim u pitanju je 100% fabricka greska ili greska pri transportu a za to i postoji garancija.Samo ti njih fino njima vrati i trazi striktno NOVI par a niposto da ti neki priuceni nazovi znalaz nesto popravlja na njima. A ako se prave blesavi :evil: ...vec sam ti rekao-finansijka!

kVu 24-05-2004 10:06 PM

A jesam ti rekao da ga ne odvrcjesh... :mrgreen: Salim se

Proveri jos da li imas neke druge kablove, pored tog zvucnika sto susti. Moguce je da nesto pravi interferenciju. Zameni im mesta jednostavno pa vidi...

Ako nema razlike...

Vracaj to odmah i trazi novi par :!: Sto pre, to bolje...

All times are GMT +1. The time now is 12:58 PM.