![]() |
Opet taj mastering...
... neko je ovde pricao da je slao snimke na mastering u Italiju, cini mi se, i da su mu posle toga stvari zvucale svetski. Ok. ali, sada mi stvarno nije jasno u cemu je fora..
Da li ti ljudi toliko vise znaju od "obicnih" ljudi? Da li su ti kompresori, ekvilajzeri, harmonik eksajteri, reverbi, toliko bolji da sa ovima koje mi koristimo ne mozemo to da uradimo? Sta... Imaju neke bolje zvucnike za koje mi ne znamo?! Prostorija je bas toliko bitno drugacija?! Kablovi su bolji od nasih?! ...sve u svemu... sta to toliko tamo moze biti bolje a da mi ne znamo? :) Jel ima neko da je radio mastering za neki izdat materijal pa zna nesto o ovome? |
da,da,da,da,da,da,da,da,da,.....na sve da i jos ovo...IMAJU VISE ISKUSTVA :!: :!: :!:
|
nb
:D :D :D
|
na sve je odgovor DA!
Mastering je BOG! |
na sve ti je odgovor DA !
|
mastering audio (knjiga boba ketza) ima 320 stranica ;)
|
Rijec je o skupom hardweru i jos skupljem znanju i iskustvu!!!! :wink:
|
Quote:
|
Re: Opet taj mastering...
Quote:
?itaj malo Boba Katza ali ?isto informativno, jer nemoj mislit da ?e netko prodat svoj ?ivot, znanje iskustvo za 30-40 eura, kako bi mi to ?itali u ti?ini svoje sobe prije spavanja i sve nau?ili (mislim da sam ve? negdje ovo reako, al j****ga!, ponavljam se i starim- usput). To je samo u globalu generalizacija nekih ?injenica. Da se razumimo: ne podcjenjivam, sigurno je Bob ma?ak. Kad sam vido kakvo ?kolovanje treba za to pro? (4-5 godina elektroakustike), i da mnogi iza toga nisu ba? ostali zdrave glave + iskustvo + tehnika........uh! |
Kako da i mi obicni smrtnici dodjemo do te knjige?!
:oops: |
All times are GMT +1. The time now is 11:58 PM. |