![]() |
BPM
Kako najlakse pronaci bitazu neke vec gotove pesme i koji je program za to najbolji :?:
Cini mi se da je Acid tako nesto odradjivao? :? |
eeeeeee...to i ja trazim :(
|
cini mi se da u ACIDU imas onaj tap tap fazon....klikces misem na svakom kicku ili beatu i dobijas okvirnu vrlo blizu BPM-azu pesme...cini mi se BPM counter ili tako nesto slicno je program zaduzen za tako nesto
|
Bilo koji Traktor mixer ce raditi posao (i to prilicno precizno, ako mu date nesto vise vremena za analizu bitaze) !
|
ko sto diviner kaze, neki mp3 playeri poput traktora ili askywhalea detektiraju bpm, ali sve zavisi zasto ti to treba?!
ako je to za produkciju meni je nekako zgodnije to napravit u nuendu, zato sto cu u njemu i nastavit radit: uredno otkinuta 2 ili 4 takta otvorin u nuendu, stavim ih u loop i minjan brzinu dok ne potrefin pravu i to nebi treba bit neki problem. ovu je operaciju neuporedivo zgodnije napravit u cubaseu vst32, ali jeb'ga. bpm i nije problem nac, ali ja uvik dvojin sto napravit kad treba taj sample prilagodit aranzmanu i onda se uvik pitan, dali njemu minjat brzinu ili prilagodit aranzman, dali ga samo transponirat i tako mu prominit brzinu, dali koristit cjelovit loop (bubnjarski) ili ga u recycleu rasturit na proste faktore, pa ga exportirat kao soundfont i eventualno midi file i kasnije sve to importirat u nuendo i neki sample player!? dali koristit phatmatic i u njemu direktno rasturit loop i ponovo iz njega exportirat midi file... ??? |
Quote:
|
Quote:
Ima Nuendo mnogo bolje resenje za to. Sandrob: uredno otkinuta 2 ili 4 takta otvorin u nuendu, stavim ih u loop i minjan brzinu dok ne potrefin pravu i to nebi treba bit neki problem. Nema potrebe traziti na taj nacin brzinu. U Beat Calculatoru posle tog "urednog otkidanja 2 ili 4 takta" treba samo dati broj cetvrtina pod Beats i odmah se moze procitati tempo. Ako ga treba preneti u pesmu pritisnuti na At Tempo Track Start. Nema greske. |
zaista nema greske :)
hvala, tonalino 8) |
Quote:
|
U Acidu kad na ime tracka pritisnes desni click jedna od opcija je i "use original tempo" i u zagradi detaljno pise koji je.
|
All times are GMT +1. The time now is 07:30 PM. |