![]() |
Putuj Evropo...
I ove godine smo jos jednom potvrdili da se na nasim (SiCG) festivalima sviraju neukusne bljuzgice, da ziri spava na usima i da na kraju zemlju u svetu zastupa neka nebulozna pesmica koju kao da je pisao metalostrugar ili dobrostojeci mali privrednik. Verujte ljudi da sa onim "Lanetom" i njegovim pastirom necemo da se usrecimo... Zivi bili pa videli... Moja prognoza je jedno od zadnjih nekoliko mesta (ako se uopste pesma plasira na kvalifikacijama u Istambulu, u sta cisto sumnjam).
Ne tvrdim, ali verujem, da kod nas prilikom selekcije pesama za festival i prilikom glasanja ima debelih namestaljki jer je nemoguce da su oni ljudi gluvi kao top (izvinjavam se topovima za uvredu)! Eeeee... samo je mali problem sto na Evroviziji nase domace vezice, poznanstva i domaca jela tipa Leskovacka muckalica ne pale pa ce pesma tamo morati da pokaze koliko zaista vredi... Ako rezultat bude bio los to moze da znaci samo dve stvari: 1. Srbi neznaju da sviraju i prave pesme jer pripadaju redu prirodno nemuzikalnih nacija. 2. Neko nesto debelo muva :evil: He, he! Jel' neko mozda cuo onu pesmicu "Otrov u malim bocama" :shock: ? Nisam mogao da verujem da neko moze da useta na Beoviziju sa onakvom pesmom :P Takodje je veliki utisak na mene ostavila J.Karleusa sa onom blagi uzas pesmicom :roll: |
pa od svih zla koje su mogli da izaberu, cini mi se da su ipak odabrali najmanje zlo. Ima nasih etno elemenata, pristojna je pesmica (u poredjenu sa ostalim govnima). OK je, ali nista vise od toga...
pozz |
E vala i taj etno mi se popeo na k... i to zajedno u paketu sa jazz muzikom (a voleo sam i jedno i drugo). Vidis, izgleda da je fora sto smo mi iz ovih krajeva TOLIKO DOBRI MUZICARI da nam ni jedan manje kompleksan pravac nije zanimljiv pa su zato svi okrenuti etno muzici i jazz-u i svi zivi pametuju. Pusti ti Red Hot i slicne... oni su amateri i sta oni znaju sta je muzika, dok smo mi vrsni profesionalci. Jedino je velika steta sto Red Hot i slicne slusa ceo svet, a ovi nasi se cuju samo na ovih par stona kvadratnih kilometara i niko vise za to nece ni da cuje. Nego verovatno ceo svet gresi, a mi smo ponovo jedini u pravu. Ako verujes bas zato i ne pratim domacu muziku i poima nemam ko se kako zove i ko je i sta izdao. TV mi je redovno na VH1,MTV i VIVA kanalima. Pa j..bo te kada vidis kako rade ljudi danas dodje ti da svisnes. Dok mi demonstriramo sa aranzmanima onu narodnu "Kad je beg bio cicija" i pokazujemo da smo OTKRILI SEMPLOVE redjanjem milion instrumenata (od frule do simfonijeskog orkestra), ljudi lepo prave minimalisticke aranzmane, dok ovi nasi prave spotove sa jahtama, brodovima i mercedesima, binama od 600 kvadrata i 1000 kadrova(cisto da se vidi ko je veci seljak), ljudi rade spotove po podrumima, parkinzima... To ti je dokaz onoga "kad slep progleda" i "kad izgladnelog dovedes za sto". Zapadnjaci su sa tim grande aranzmanima i grande produkcijom izludeli osamdesetih godina i sad su stvari vratili tamo gde treba da budu i to zvuci jednostavno i skupo, nasima je to dostupno tek neku godinu unazad pa ajd' sad ako mozemo da poludimo i ostvarimo decacke snove...
Usput, 'bem ti taj nas etno ako je glavno orudja za njegovu izradu proklamovani srpski instrumenti poput A 'la Turca, Asija 1,2 i 3, , Etno 1 i 2, PLP120 itd. Nema sta, sve sami izvorni srpski instrumenti... |
Nemoj samo PLP da spominjes :lol:
|
brat mi je gleda taj izbor priko satelita. reka je da je bila jedna dobra pisma od nikega banda i da su bili medju prvima?!
btw: u nas na izbor za euroviziju uglavnom idu drugoligasi. |
Moguce da je Negativ u pitanju.... dobra im je pesma!
|
je! negativ!
|
Negative je bio mozda jedini band koji je na Beoviziji vredeo nesto...
|
Meni se svidjela pjesma od Jevremovicke,samo sto je taj fazon isfuran na proshlogodishnjoj euroviziji.Pa se naravno dalo i predpostaviti da ta pjesma i nema nekih shansi.Ali ako nishta vidio sam da se i ljudima dopao melos.I na kraju slozhio bih se sa vecinom da je ovogodishnja Beovizija OCHAJNA,bozhe me sacuvaj.
|
Re: Putuj Evropo...
Quote:
P.S. Kada slusam domacu listu Studija B, 90% je djubre, chast izuzecima. |
All times are GMT +1. The time now is 12:01 PM. |