Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Automatizacija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8596)

Eon 22-01-2004 12:42 AM

Automatizacija

Kako se automatizuje VST recimo spectrasonicsov stylus u Nuendu i ostalim sekvencerima recimo Computer Muzys???
Kako dodeliti parametre koji ce zameniti midi kontrolere???

Shady 01-10-2004 04:43 AM

Niko nije dao odgovor na ovo, a Eon se lomi da druge posavjetuje... Hajde, malo se potrudite! :wink:

Eon 01-10-2004 09:40 AM

hvala ti shady ali resio sam problem zato i nema odgovora a i ne znaju :)

Shady 02-10-2004 02:03 AM

Ako si rije?io de mi onda reci u vezi Stylusa ovo. Da li u Stylusu mogu napraviti set bubnjeba (od elemenata koje sam odaberem medju ponudjenim elementima iz raznih banki) ili samo mogu koristiti one setove koje mi on nudi?

Mogu li sve elemente bubnja pokriti sa jednim Stylosom ili za svaki pad moram ponovno insertovat jo? Stzlusa? (Drugim rije?ima, da li za kick moram pozvati jedan Stylus, za snare drugi, za Hi Hat tre?i, za Crash ?etvrti, za tomove peti... itd. ili sve mogu uraditi sa jednim Stylosom?)

Radim u Sonaru.3. ali nije problem da objasni? za Cubase ukoliko ne poznaje? Sonar. Pozdrav.

puRe 02-10-2004 09:25 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
Mogu li sve elemente bubnja pokriti sa jednim Stylosom ili za svaki pad moram ponovno insertovat jo? Stzlusa? (Drugim rije?ima, da li za kick moram pozvati jedan Stylus, za snare drugi, za Hi Hat tre?i, za Crash ?etvrti, za tomove peti... itd. ili sve mogu uraditi sa jednim Stylosom?)

Radim u Sonaru.3. ali nije problem da objasni? za Cubase ukoliko ne poznaje? Sonar. Pozdrav.

Da bi pravio kitove od razlicitih elemenata MORAS POZVATI VISE STYLUSA...

Eon 02-10-2004 09:43 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
Ako si rije?io de mi onda reci u vezi Stylusa ovo. Da li u Stylusu mogu napraviti set bubnjeba (od elemenata koje sam odaberem medju ponudjenim elementima iz raznih banki) ili samo mogu koristiti one setove koje mi on nudi?

stylus izlazi na stereo kanal kao i svaki drugi Spectrasonic i to se ne moze menjati, znaci ovo sto pure rece, jedan zvuk jedan stylus

presvega 02-10-2004 04:03 PM

kad smo vez kod automatizacije jer moze neko da mi objasni
kako da snimim kretanje potenciometra sa mog kontrolera,
Recimo da hp filter(vsti) reaguje na pokretanje midi controllera 14.
To sam resio tako sto sam desnim klikom na efekat
dodelio 14om pot(learn). Ali pri snimanju on ne pamti te promene..
Sve to funkcionise ako kontrolerima dodelim naredbe u generic remot
opcijama znaci tad sve snima ok. Sad da li postoji naredba\nacin
koja bi automatski, da ne bi trazio u generic remoutu hp filter,
desnim klikom i opcijom learn ubacio isti u generic remote.

uf

Eon 02-10-2004 05:45 PM

trebalo bi da ti sve radi tako kako si namestio znaci mapiranjem kontrolera na efektu i pisivanjem istog kontrolera u sekvenceru

presvega 02-10-2004 08:23 PM

Mene nervira sto opcijom learn u samom vsti-u nece da se upisu
ti mapirani kontroleri u generic remote. Prednosti: snimanje
mapiranih k.- otvaranje sa novim projektom ,jednostavnost mapiranja, snimanje automatizacije preko kontrolera....

pozz

Shady 03-10-2004 02:19 AM

Mene zanima kako se isto ovo (?to je pitao "Presvega") mo?e odraditi u Sonaru 3. Ima li neko ko to zna?

Kako da sti?avanje ili poja?avanje volumea jedne trake/kanala usnimim u Sonaru 3. :roll: ?ta sve trebam uklju?iti da bi se pomeranje volume kliza?a usnimilo?

All times are GMT +1. The time now is 12:39 PM.