Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   FL Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8582)

Solozabal 18-01-2004 06:08 PM

FL Studio

Prije par godina dok je jos bio u izgradnji i dok se zvao malo djetinjastim imenom FruityLoops, ozbiljniji audio korisnici i profesionalci u studijima su ga sirom zaobilazili misleci kako je to samo jos jedan audio softwer napravljen iskljucivo za pocetnike...
Danas je situacija totalno drukcija sta se tice programa kao takvog i njegovih korisnika..softver je toliko poboljsan i dotjeran da se iz obicnog drum mashine pretvorio u mali studio sa mnostvom brzo dostupnih funkcija za razliku od nekih hvaljenijih i mocnijih softvera..npr. prosle god se vodila velika bitka izmedju njega i Reasona, po mojem i misljenju jos mnogih zbog svoje otvorenosti prema novim standardima (VST, DX, VSTi, DXi, ReWire, ASIO, Automatizacija svih mogucih parametara, hrpa internih pluginova i instrumenata..) i kreativnijim i zanimljivijim pristupom od vec uobicajenih softsyntheva, niskom cijenom, besplatnim dozivotnim upgradeom i odlicnom podrskom ovaj program je taj koji po meni nudi vise od Reasona i jos nekih slicnih softsyntheva..

Mogli 19-01-2004 11:55 PM

Meni su ti zvukovi iz Reason-a jako tanki ili ja ne cujem dobro. Ne pada mi na pamet da koristim ni jedan.

Eon 20-01-2004 10:21 AM

ja sam u Reasonu radio pre dve-tri godine mozda i malo vise kada je tek izasao i bio sam iznenadjen njegovom konstrukcijom i zvukom...ali sada slobodno kazem da su to sve manje vise slabiji zvukovi koji su ni za sta drugo engo za vezbanje uveta sta je lose

andrija 20-01-2004 11:32 AM

hmm mislim da svi potcenujete reason; koliko je mocan reason&sounds govori jedan album alexandara kowalski&diego&d.desantis, to su creme de la creme od techno/house producers; album zove se reasons i napravljen je samo u reason od tog razloga bas da pokazu koliko je mocan reason

za vise infos www.kanzleramt.com

:D :D

Mogli 20-01-2004 02:21 PM

Moguce je da su tu korisceni neki drugi zvukovi, a ne oni sa cd-a.
Niko ne potcenjuje Reason. Govorimo o napretku FL.

andrija 20-01-2004 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Moguce je da su tu korisceni neki drugi zvukovi, a ne oni sa cd-a.
Niko ne potcenjuje Reason. Govorimo o napretku FL.

album je napravljen samo sa soundfactory :D

Mogli 20-01-2004 02:30 PM

Ne verujem. Mislim da je to dobra reklama za Reason. Zapad je to.

andrija 20-01-2004 02:34 PM

Quote:

Ne verujem. Mislim da je to dobra reklama za Reason. Zapad je to.

a cuo si ti album? i ja ne verujem ali tako pise u neke
musicmagazines; da znam da je reklama to isto kao sta jean michel jarre jednom rekao da koristi neke creamware synths :D

Mogli 20-01-2004 02:42 PM

Zvuk mora da ima gustinu da bi bio kvalitetan. On je na tom Reasonovom cd-u proziran kao usi svezeg mladozenje. Zna se od cega. :oops:

andrija 20-01-2004 02:47 PM

Quote:

Zvuk mora da ima gustinu da bi bio kvalitetan. On je na tom Reasonovom cd-u proziran kao usi svezeg mladozenje. Zna se od cega. :oops:

neznam koje sounds sad mislis, na primer
subtractor bas ima powerfull sound! :D

a zna se da bio dobijo jos bolji sound treba ga editirati, compressor, neke fx itd...

All times are GMT +1. The time now is 05:48 AM.