![]() |
Hitno pomoc oko YouTube autorskih prava!!!
Molim vas ako neko zna neka da upute.
O cemu se radi: Jedna pevacica nije ispostovala nas interni dogovor, i zato zelim sa YouTube-a da sa spota skinem zvuk, jer sam ja autor muzike, teksta i arr. (kompoziciju sam prijavio u SOKOJ) Inace pesma nije izdata za neku kucu. Koji su koraci sta treba da preduzmem. Sokoj sam zvao, rekli su mi da mi oni samo mogu poslati na mail potvrdu da je pesma zasticena, autorizovana. Na YT sam pronasao obrazac za popunjavanje koji sluzi za skidanje videa, ali nisam nasao za zvuk, niti postoji deo gde mogu da napisem objasnjenje.. Hvala unapred |
Re: Hitno pomoc oko YouTube autorskih prava!!!
Dobro je što si zaštitio kod SOKOJ-a, ali mislim da će ti to teško ići bez advokata ukoliko već negde ranije nisi okačio tu muziku pa da možeš da im pošalješ link i kažeš: „Ovo su mi maznuli sa http://abvgdđežz.com“.
Pozdrav, Vasa |
Inače, dobra je fora kad neko napiše da je nešto hitno, a onda se ispostavi da nije ni hitno ni bitno (inače bi valjda u poslednjih 24 sata nekako reagovao na odgovor na svoje urgentno pitanje).
|
Quote:
|
Skinuo sam spot, zato se nisam javio! Ovo sto si napisao sa advokatima i ostalo nema veze, kao i to da li je ranie objavljeno ili ne, ali hvala na odgovoru.
- Postoji dokument u elektronskoj formi, koji se popunjava i ukljucuje i licne podatke. To sam i uradio popunio, i za dva dana su skinuli spot (verovatno sto je u audioskriptama bilo mog potpisa i fb linka). P.S. Posle pet minuta se pevacica javila (iako pre toga nije htela da odgovori na poziv) i rekla je da resavamo sve..:rotfl: E ima samo jedna caka ako se povuce prijava i vrati spot, nemate pravo na ponovno skidanje.. |
Quote:
Ja sam imao sličan problem, ali su mi tražili link na već objavljen autorizovani video, nije ih zanimalo što je numera zaštićena kod SOKOJ-a, čak ni podaci o originalnom audio izdanju. I ta prepiska sa YT se baš odužila. Na kraju sam likovima koji su mi iskoristili pesmu za prilično prljavu političku kampanju u Crnoj Gori morao da pripretim sudom. Srećom je koautor poreklom Crnogorac, pa je to delovalo prilično ubedljivo, pošto ima dosta advokata među svojom tamošnjom rodbinom :) Pozdrav, Vasa |
|
1 Attachment(s)
Aha, interesantno. I ja sam popunjavao isti taj formular, ali je u tadašnjoj verziji ovaj meni sa slike bio dosta siromašniji. Mislim da nije ni bilo ponuđeno my original song, ili sam to prevideo.
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 09:07 PM. |