Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=137)
-   -   Unforgettable (prod. J.Joshua) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48949)

jocasrb 19-09-2017 11:45 PM

Unforgettable (prod. J.Joshua)

istog dana kad je izasla ova pesma od French Montane reko sam "sta ja ovo slusam, dokle sam stigo" ... ali nakon gledanja intervjua gde taj producent govori oko dosta korisnih stvari, ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=vCzYwbBKFjE
morao sam da se vratim na ovu pesmu, i sad sem sto mi je mix/master perfektan nekako mi i ulazi u glavu...
tema je uglavnom zbog Joshue izbacena, jer covek kida, a i iskreno tek od tog intervjua sam cuo za njega...a i despasito, sta je tu uradio...ovu numeru postavjlam jer mislim da je refren nesto inovativno (kolko,tolko) u pogledu mixa...sto pokazuje da ima i dosta zanimljivih stvari u tom manje-kompleksnom zanru da se nauci i cuje :P

link pesme: https://www.youtube.com/watch?v=CTFtOOh47oo

Jan 20-09-2017 12:11 AM

Re: Unforgettable (prod. J.Joshua)

Quote:

Originally Posted by jocasrb (Post 374359)
istog dana kad je izasla ova pesma od French Montane reko sam "sta ja ovo slusam, dokle sam stigo" ... ali nakon gledanja intervjua gde taj producent govori oko dosta korisnih stvari, ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=vCzYwbBKFjE
morao sam da se vratim na ovu pesmu, i sad sem sto mi je mix/master perfektan nekako mi i ulazi u glavu...
tema je uglavnom zbog Joshue izbacena, jer covek kida, a i iskreno tek od tog intervjua sam cuo za njega...a i despasito, sta je tu uradio...ovu numeru postavjlam jer mislim da je refren nesto inovativno (kolko,tolko) u pogledu mixa...sto pokazuje da ima i dosta zanimljivih stvari u tom manje-kompleksnom zanru da se nauci i cuje :P

link pesme: https://www.youtube.com/watch?v=CTFtOOh47oo

Nije Jaycen Joshua producent pesme, on je samo mikser. Producenti su izvesni Jaegen i izvesni 1Mind (nikad cuo za njih).

Tu u intervjuu Jaycen kaze da je imao i fajt sa njima da ostane toliko reverba na refrenu, odnosno da su oni insistirali na tome, ako se dobro secam.

Meni to nije nista novo, gomila modernog ovog vokalnog EDM-Dance-Popa tako zvuci.

Jedino sto se i neka zanimljiva modulacija desava na vokalu u refrenu, cak u jednom momentu reverb se na momenat skloni a vokal na trenutak postane suvlji, totalno van konteksta ali zanimljivo

jocasrb 20-09-2017 12:19 AM

ispravka, mixing inzinjer pesme* heh...kaze da i ~70% radi sa plaginovima...pogotovo sa dilejem (a i sa reverbom pretpostavljam :D)
meni toliko mnogo reverba ulepsava numeru...tacnije oni versovi gde je montana me ni ne doticu, preskacem
e moguce...mozda nisam naleteo na ovako 'lejrovane reverbove' do sad tj numeru, a mozda ni nisam osetio to kao ovde...ocekivao sam da ce da padne komentar od nekoga na foru 'uf kakva je ovo muzika, pink flojd je snimio iste takve efekte, pa i bolje, davne ...god" :D

Jan 20-09-2017 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by jocasrb (Post 374361)
'uf kakva je ovo muzika, pink flojd je snimio iste takve efekte, pa i bolje, davne ...god" :D

Ima istine u tome, ja slusajuci stare klasik albume i muziku, bukvalno ucim o muzici i mentalno skupljam detalje o produkciji...

Jedan od mojih omiljeno zvucecih albuma je Beatles - Abbey Road, neverovatno mi je kako je muzika zvucala tehnicki dobro pre pola veka, danas gotovo neponovljivo.

jocasrb 20-09-2017 06:11 PM

verujem, verujem...verovatno cu i taj album da poslusam, da vidim o cemu se radi haha

awacs 20-09-2017 06:18 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 374365)
Jedan od mojih omiljeno zvucecih albuma je Beatles - Abbey Road, neverovatno mi je kako je muzika zvucala tehnicki dobro pre pola veka, danas gotovo neponovljivo.

Istina. I meni je zvuk sa tog albuma najbolji od svih izdanja Bitlsa (mada bar dva njihova albuma više volim). Ali genijalno je što je Džef Emerik (snimatelj i miksadžija) tokom rada bio duboko nezadovoljan tim zvukom.

Pozdrav,

Vasa

Jan 20-09-2017 07:06 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 374375)
Istina. I meni je zvuk sa tog albuma najbolji od svih izdanja Bitlsa (mada bar dva njihova albuma više volim). Ali genijalno je što je Džef Emerik (snimatelj i miksadžija) tokom rada bio duboko nezadovoljan tim zvukom.

Pozdrav,

Vasa

To je verovatno vrlo cesta pojava da je mikser nezadovoljan svojim radom, a da se drugima svidja :D

Ali genijalno je kako su neki albumi i pesme zvucali pre 40-50 godina...

Primera radi skoro naletim na youtube-u na pesmu "Killing Me Softly" u izvodjenju Frank Sinatre, sto je zapravo pogresno napisano ili namerno pogresno zbog view-ova, izvodjac je zapravo Perry Como. Ja volim tu pesmu, i pesma je onako u slagerskom aranzmanu, i odmah sam skinuo taj album u najboljoj rezoluciji koju sam nasao da cujem lepo. Neverovatno je kako ta pesma zvuci, cisto i kristalno, kao da je danas snimljena... Mislim imam mali milion primera, ali mi je ovo ostalo sveze.

awacs 20-09-2017 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 374378)
To je verovatno vrlo cesta pojava da je mikser nezadovoljan svojim radom, a da se drugima svidja :D

Emerik je kao bio zbunjen tranzistorskim mikserom jer nije mogao da preteruje sa nivoima nego je morao sve da snima i tretira bez distorzije stola, a onda su mu falili (što bi se danas reklo) karakter, saturacija i sve to na šta je navikao radeći na cevnim mikserima. I snimio je, potpuno protiv svoje volje, jedini album Bitlsa koji i danas zvuči tehnički dobro. Često se setim tog primera kad god neko pomene kako je digitalna tehnologija bezdušna i nema karakter u odnosu na Neve ili SSL. Ono kao ’daj mi Neve pa da vidiš kakav sam ja hitmejker’. A ovi jadnici na nekoj tehnologiji koju jedva da su poznavali snimili Something. Početnička sreća :)

Pozdrav,

Vasa

Jan 21-09-2017 04:06 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 374380)
Emerik je kao bio zbunjen tranzistorskim mikserom jer nije mogao da preteruje sa nivoima nego je morao sve da snima i tretira bez distorzije stola, a onda su mu falili (što bi se danas reklo) karakter, saturacija i sve to na šta je navikao radeći na cevnim mikserima. I snimio je, potpuno protiv svoje volje, jedini album Bitlsa koji i danas zvuči tehnički dobro. Često se setim tog primera kad god neko pomene kako je digitalna tehnologija bezdušna i nema karakter u odnosu na Neve ili SSL. Ono kao ’daj mi Neve pa da vidiš kakav sam ja hitmejker’. A ovi jadnici na nekoj tehnologiji koju jedva da su poznavali snimili Something. Početnička sreća :)

Pozdrav,

Vasa

Zanimljiva anegdota ! Koja dokazuje da ipak najvise uticaja na zvuk ima covek iza tog miksera, bez obzira da li je to cevni, tranzistorski ili DAW :D

E sad, front end je i dalje jednako bitan kao i tada...

All times are GMT +1. The time now is 01:42 AM.