![]() |
Pitanje - difuzori
Uzimao bih skyline difuzore, e sad u RFAcoustics, difuzor je 48cm x 48cm x 21cm. i taj ima jedan jedini....
Da li ima smisla uzimati 2 ista ? I na kojoj visini otprilike ih treba postavljati? hvala ! |
Re: Pitanje - difuzori
Oprosti na kasnom odgovoru.
Å*ta čeÅ¡ sa samo 2 difuzora i u kakvom tačno prostoru?! Koja je primjena?! ... itd... |
U sustini hteo bih da dobijem dublju sliku i na regulaciji srednjih....
Soba je 4,5 x 4,5, uradio sam bas trapove, isao od zidova 10cm i pravio panele sa kamenon vunom 20cm, i spustao sam plafon iznad slusanja s tim da su mi ti paneli samo 10cm debljine (oskudacija) ali posto su visoki plafoni u pitanju preko 3m, spustio sam ih na 2,60... Zidove sam skroz oblozio, ostaje mi prazan zid iza mene na koje bih stavljao difuzore. |
Radi se o kontrolnoj sobi?
4,5 x 4,5m soba, od čega su stene i strop? Ako je cigla/ beton onda se nadam da si napravio dobre bas trapove!!! Samo 2 difuzora neče nuditi značajnu promjenu . Visina difuzorske površine neka bude u liniji glave kada slušaš, a taj difuzijski pojas neka bude barem 1m "visok"/ širok. |
Da kontrolna soba je u pitanju.
Stara kuca popularna nabijaca, uradio sam dobre trapove sve sam popunio! Da li postoje vise vrsta sema difuzora - da li bih vise dobio sa 2 razlicata nego 2 ista. A razmisljao sam mozda da uzmem i 3 kom, pa da stavim 2 + 1, s tim da taj 1 bude iznad ta dva na sredini izmedju njih..... Ne znam sta mi je pemetno ciniti :D ili kako mi je buzge predlozio da ih setam po sobi pa gde mi najvise rade.... |
Ne možeš da koristiš difuzore tamo amo itd.
Krucijalno je da razumijeÅ¡ različite psihoakustičke principe sluÅ¡aonica:http://rumski.com/forum/showthread.php?t=42121 !!! Najprije srediti modalne, SBIR i LBIR onda stavljati difuzore. Ako si samo napravio klasične superchunksove, nisi napravio bog zna Å¡to, akustičko izmjeri i pogledaj waterfall!!! nije sve frekventna linearnost!!! |
Hvala.
Pokusacu da uradim merenja. Da li da uzmem dimenzije prostorije originalne ili sa vec postavljenim panelima koje sam uradio ? |
Ok.
Mere prazne sobe, ako čeÅ¡ crtati onda napravi skicu kako si uradio. |
NLP u ovom linku sto si mi poslao da izracunavanje u AES 1 primer kalkuolatora za izracunavanje modlanih nece da mi otvori pa ako moze neki drugi link samo da vidim da li sam razumeo :)
hvala |
... ma tih kalkulatora koliko hočeÅ¡, otkucaj modal frequency calculator ili eigenmodes...
|
All times are GMT +1. The time now is 10:58 PM. |