![]() |
Kanali za ameriku
Zdravo svima!
Zanima me kakva su vasa isukstva sa slanjem demo-a na americko trziste, konkretno pop industrija (billboard top 200)? Da li ste imali uspjeha? Trenutno imam mogucnost da saljem demo-e (beat, traka, dio pjesme itd.) tamo, u ovom slucaju bi stizali brief-ovi pa bi sluzili kao orijentir. |
Re: Kanali za ameriku
Ubio me bog ako sam išta razumeo :)
Pozdrav, Vasa |
Vaso care, samo cire koji dio :D
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Nema linka :) sta sam htio da kazem jeste da imam direktnu vezu da saljem demo-e svom drugaru u kanadi koji ima direktne veze u industriji (to je kanal :D). samo sto nije naslijepo nego ce biti opisi sta se trazi da bi se cijeli proces ubrzao. u pitanju je pop i traze se beat-ovi, trake, cijele pjesme itd. u demo fazi
pa me zanima ko je ovdje imao takvog iskustva, ako jeste da ga podijeli |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
meni se čini da on misli ne na pozajmljivanje beatova i pesama odavde već na autorski rad
|
Ma dobro, ja sam stari paranoik. Zaličilo mi je na ovo (#Controversy):
https://en.wikipedia.org/wiki/Cashbo...e)#Controversy Pozdrav, Vasa |
ide to s'godinama :da: :P
|
@awacs ma neeeee haha :) ovo je standardan nacin kako cirkulisu pjesme. de si ti otisao! evo primjer: umbrella je cirkulisala jedno 3 god, dok je nije rihanna pokupila :)
nikog vise ne interesuje radis li sa piratskim ili originalnim (mada ja sam uvijek za originalni, ako se moze) nego da li valja ili ne valja :) beat, dio pjesme, pjesma to je sve autorski rad. a demo-i su one pjesme koje nisu izdane. pravnih posljedica nema, ima samo pravna gotiva jerbo na zapadu iako ima muljavine, izgraditi kontakte je velika borba. zato me i zanima kakva su iskustva nasih ljudi u ovoj sferi, da li je neko slao svoje demo-e nekome tamo i kako je prosao? |
All times are GMT +1. The time now is 03:50 PM. |