Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase Midi mixer? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48084)

idvi 01-03-2016 10:32 AM

Cubase Midi mixer?

Znam da cu sad izvalit ali do sada nikad tako nesto mi nije trebalo ali cisto me interesira. Ako zna netko a vjerujem da zna:)
Midi Mixer: dali se može podesiti da kad otvorim midi datoteke da mi na mixeru prikaže volume i panorama kao što je zadano u List editor.
Dali mogu pomicat parametre na Midi mixeru a da se isto vreme upisuju u List editoru. Kad otvorim midi file volumen je na nuli a panorama na sredini.
Razbijam ha:D imam jos jedno: Dali mogu u Quick Controls isto tako podešavat parametre a da se to upisuje automatski u List editor :shock:

idvi 01-03-2016 07:21 PM

Re: Cubase Midi mixer?

Hm.. nema ništa?

branoy 01-03-2016 07:28 PM

probaj sa midi pluginima u cubase. on ima sekciju bas midi plugini za to. zz

idvi 01-03-2016 08:34 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 370014)
probaj sa midi pluginima u cubase. on ima sekciju bas midi plugini za to. zz

:shock: daj stvarno? Znaci da u pluginu podesiš napr panoramu a on ti to upiše u List Editoru??:shock:
Ja sve probo ali to ne razumijem. Ajde pomozi ako znaš.

spartakus 01-03-2016 09:05 PM

Mislim da moze ali da bih ispisivao npr panoramu ili volumen morash da pritisnesh R na kanalu ili da upalish recording.Cak ako ne koristish nikakav midi mixer a hocesh da dobijesh zeljeni efekat mozesh i mishem posle pritiska na record(ili r na kanalu) da pomerash panoramu levo desno on ce ispisivati automatizaciju.Nadam se da sam bar malo pomogao..pozz

idvi 02-03-2016 11:41 AM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 370016)
Mislim da moze ali da bih ispisivao npr panoramu ili volumen morash da pritisnesh R na kanalu ili da upalish recording.Cak ako ne koristish nikakav midi mixer a hocesh da dobijesh zeljeni efekat mozesh i mishem posle pritiska na record(ili r na kanalu) da pomerash panoramu levo desno on ce ispisivati automatizaciju.Nadam se da sam bar malo pomogao..pozz

Na žalost ništa...:( uopšte ne piše niti čita automatizaciju.? Možda negdje moram ćekirat?

alavuk 02-03-2016 05:55 PM

W(rite) ne R(ead) , r(zeleno) ostaje upaljen kad zavrsis pisanje (w) (crveno) ... inace W i R se pale zajedno ali kad zavrsis sa pisanjem R treba da ti ostane upaljen .

i sta ce ti list editor ? osim ako jos nisi na atariju :)

spartakus 02-03-2016 06:37 PM

Dobro je da me alavuk ispravi nego neshto ti nije ok sa verzijom cubase,sad sam probao i nuendo i cubase mora da ispisuje automatizaciju ne moze da nece.

idvi 02-03-2016 06:52 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 370029)
W(rite) ne R(ead) , r(zeleno) ostaje upaljen kad zavrsis pisanje (w) (crveno) ... inace W i R se pale zajedno ali kad zavrsis sa pisanjem R treba da ti ostane upaljen .

i sta ce ti list editor ? osim ako jos nisi na atariju :)

Hvala ti prijatelju...ali "ipak" to znam:wink:
Ne nisam na atariju (mada sam nostalgican) vec kao sto sam napisao na uvodnom postu cisto iz znatizelje a i vidio sam na Youtube da se to moze..ali u njemu nista nije objasnjeno..eto:D

idvi 02-03-2016 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 370032)
Dobro je da me alavuk ispravi nego neshto ti nije ok sa verzijom cubase,sad sam probao i nuendo i cubase mora da ispisuje automatizaciju ne moze da nece.

Evo sve je reseno..automatizacija nije išla zbog midi fajla (ne mojeg) u kojem nešto nije stimalo tj kad sam izbrisao sve iz List editora onda proradilo.:)

All times are GMT +1. The time now is 07:35 AM.