![]() |
Srpski naucnici prave revoluciju u snimanju zvuka?!
Procitah danas ovu vest,da li neko zna nesto vise o ovome ili mozda ucestvuje u procesu.http://www.b92.net/mobilni/zivot/1067923
|
Re: Srpski naucnici prave revoluciju u snimanju zvuka?!
|
15db osjetljiviji na oko 11khz od tradicionalnih Micova?
Pa ljudi mi cemo tek da poludimo od losih pjevaca snimljenih na toj skalameriji :D |
Ne kapiram sta to znaci 15db osetljiviji na 11khz ?
Nekako meni prevedeno na srpski znaci da ce da bude svetao, ajme |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Taj članak je pisan vrlo neprecizno. Potencijalne mogućnosti su zaista velike, jer je osetljivost daleko veća nego kod mikrofona sa membranom od nikla, koja se ugradjuje u većinu današnjih SDC mikrofona. Evo šta kažu u originalnoj publikaciji:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ic%20curve.jpg Frequency response of the small loudspeaker measured with a 5 mm membrane diameter graphene microphone (red curve) and a chosen professionalmicrophone (black dashed curve),usingthe comparison methodat 90° incidence angle.Sensitivity is higher than the professionalmicrophone at all frequencies below 11kHz U praktičnoj upotrebi, kada se ispegla da bude linearan, možda i ne bude toliko superioran u odnosu na klasične konstrukcije... |
Quote:
Kako god bilo, ovi ljudi se bave naukom, a senzacionalizam nije svojstven samo ovdašnjim medijima. I naravno, kao što i Plišani kaže, kapisla nije mikrofon. Obaška to što "up to 11 kHz" ne znači "oko 11 kHz". Kreten, tek sad sam pročitao ove novinske napise :) Pozdrav, Vasa |
Srpski naucnici prave revoluciju u snimanju zvuka?!
Quote:
Ja sam to procitao na nasem, ne na Engleskom. |
Aha, da. Mada i tamo piše "do 11 kiloherca", ali nema veze. U stvari, ima veze, ne zna se u kom opsegu naši pevači više briljiraju :)
Pozdrav, Vasa |
U svakom slucaju podrska za ljude!
|
All times are GMT +1. The time now is 04:15 PM. |