![]() |
"Tanak" vokal
Pozdrav!!
Interesuje me kako da efikasno "podebljam" zenski vokal koji je prirodno tankak, skoro kao deciji a da ga pri tome ne izoblicim oa da zvuci vestacki?? Sent from my iPhone using Tapatalk |
Re: "Tanak" vokal
Bez primera (pomenutog vokala), ne bih isao sa instant kvazi savetima, izuzev layer-ovanja tog kanala, pa EQ-lizacijom da probas da dodjes do boljih rezultata.
|
Na zalost, ne smem da objavljujem snimak jer nemam dozvolu, u pitanju je autorski rad...
Hvala u svakom slucaju !! Sent from my iPhone using Tapatalk |
Mo?e? da proba? i nekakav harmonajzer sa onom klasičnom postavkom +1 cent i -1 cent, čisto da taj vokal dobije malo veću zvučnu masu. ?ta god da uradi?, ne mo?e? da od ?dečjeg? vokala napravi? Aretu Frenklin.
Pozdrav, Vasa |
neki od plug-inova koji mogu da od decijeg glasa naprave da zvuci starije su:
TC Voice modeler (za powercore) Avox Throat SoundToys Little AlterBoy Steinberg PitchCorrect ili VoiceDesigner ZPlane Elastique Pitch i brojni drugi plug-inovi sa formant shifting opcijom... druga mogucnost je da podebljas vokal sa eq-om i kompresijom /paralelnom kompresijom itd... |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Hvala vam na odgovorima...
Boja glasa je takva kakva je, to ne bih menjao nikakvim procesima. Hteo bih da nekako taj vokal "izvucem" da legne u miks jer mi trenutno zvuci "nemocno" Mislio sam na tehnike koje su u slicnim situacijama iskoristive... Nadam se da se razumemo. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Prvo probaj paralelnu kompresiju.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
EQ? Boost u mid/low mid delu?
Nisam neki ekspert kada su vokali u pitanju, ali generalno zvuk ume da bude tanak ako frekventno manjka u tom opsegu. Tanka je linija izmedju mulja i topline. |
All times are GMT +1. The time now is 05:13 AM. |