![]() |
DAW summing test
Zanimljiv video snimak (na nemačkom) koji pokazuje razlike u sabiranju između nekoliko DAW softvera (ili njihovo nepostojanje). Test je vr?en uz klasično obrtanje faza, uz akcenat na noise floor, tako da nećete čuti bilo kakve razlike u kvalitetu zvuka.
Uglavnom, glavna razlika je između 32bit i 64bit sabiranja, učestvuju Reaper, Cubase, Studio One, Ableton Live, FL Studio i Vegas Pro. Za one koje mrzi da gledaju ceo snimak, premotajte na 8. minut. <iframe src="https://www.youtube.com/embed/fa_Q19HSsi8" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe> |
Re: DAW summing test
A oni koji imaju "ozbiljan" DAW?
Ahahah...zajeeezezam se malo...:D |
Quote:
|
Studio one je stara verzija, i nije mi jasno zasto koristi 32bit floating, ako mu fajlovi nisu 32.
|
...da se prikljuchim... meni nije jasno shta je zakljuchak testa?
Da 64 bit floating ima veci noise floor od 32bitnog... shto sve-ukupno nema nikakvog uticaja na sam zvuk... bar ne onaj "chujni deo"... matematichka prednost je jasna al koliko sam ja ispratio prichu, praktichno nije donela nikakvu razilku. Matematika je od starta svima bila jasna, valjda... :) Znimljivo je ono prodjenje brzina na pochetku testa, mada mislim da se niko nece odluchiti da promeni DAW samo zbog toga... ali zanimljivo prodjenje... :) |
Zaključak je da sa bilo kojim programom mo?e? da radi? muziku i da ne razmi?lja? o tome koji ima bolji zvuk, ?to je pokazala ti?ina kod obrtanja faza.
|
Ja sam mislio da su te "igre" odavno zavrshene... :)
|
Quote:
|
Sorry, ako sam takav utisak ostavio, nije mi to bila namera... vec daleko od toga!
Svakako zanimljiv klip, i ne sam od osmog minuta vec ceo... bar meni, samo sam se ja zagledo u test kao test ne u shiru sliku. Mislio sam da sam neshto tu propustio... S obzirom da uvek ima ljudi koji kazu da im neshto zvuchi bolje, i da "to" jasno chuju, slazem se da uvek treba neshto ovako da se pojavi... ko zna, mozda nekada budu i drugachiji rezultati :) Josh jednom sorry :ups: |
Nema frke, ja se izvinjavam ako sam preterano burno reagovao :wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:26 PM. |