Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Ovo je pravi surround studio !!!?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47597)

DaBear 03-08-2015 06:42 PM

Ovo je pravi surround studio !!!??

1 Attachment(s)
Novo otvoreni Studio opremljen za mixanje Dolby Atmos i Auro 3D formata.. :D:D

spartakus 03-08-2015 06:52 PM

Re: Ovo je pravi surround studio !!!??

A ovo je vec neshto,bash opasan system full dozivljaj za stvaranje.Nikad nisam video zvucnike obeshene na plafon..

DaBear 03-08-2015 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 367329)
A ovo je vec neshto,bash opasan system full dozivljaj za stvaranje.Nikad nisam video zvucnike obeshene na plafon..

To je sad nova fora - object based sound. Ima sve kao i pre - ispred i okolo a sad su mu dodali i gornji red i iznad glave. Sad moze da se oseti kad se nesto dize ili spusta, prelece iznad glave itd...
Format podrzava, mislim 32 zvucnika !! :D

spartakus 03-08-2015 10:20 PM

Vidish nisam znao skroz cudno ja sam mislio da je sub zaduzen za taj efekat(da ga tako nazovem)podizanje i spushtanje.Bilo kako bilo veoma impresivno..

DaBear 03-08-2015 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 367334)
Vidish nisam znao skroz cudno ja sam mislio da je sub zaduzen za taj efekat(da ga tako nazovem)podizanje i spushtanje.Bilo kako bilo veoma impresivno..

Alo? Sube je za jako niske frekvencije..on ti leprsa nogavice od pantalona i njega osecas u stomaku...sub bass je non-directional, i nemozes da ocenis odakle dolazi.. ovo je druga prica - precizno pozicioniranje zvuka u sferi oko slusaoca

awacs 04-08-2015 03:07 PM

Izem li ga, meni ovo ni najmanje ne liči na (hemi)sferu – svi zvučnici su praktično na plafonu (ili makar iznad glave).

Pozdrav,

Vasa

bubu 04-08-2015 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 367345)
Izem li ga, meni ovo ni najmanje ne liči na (hemi)sferu ? svi zvučnici su praktično na plafonu (ili makar iznad glave).

Pozdrav,

Vasa

Moguće je i bez zvučnika u horizontalnoj ravnini dobiti kompletan 3D zvuk. Na faksu gdje sam trenutno imaju binauralni sustav s hrpom zvučnika isključivo na plafonu, ali se tu radi o binauralnom sustavu s trackingom. Ovdje bi to trebalo biti ne?to slično ambisonicsu koliko sam sku?io (ne stvara zvučno polje, ali opet nije ni ko surround u kojem se mixa po kanalima), pa mi ovi gore na bočnim zidovima nemaju smisla->osim ako se ti zvučnici jednostavno spuste dole, a ovako stoji samo zbog estetskih/praktičnih razloga po?to ih je puno.

Jo? slika?

DaBear 04-08-2015 07:26 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bubu (Post 367348)
Moguće je i bez zvučnika u horizontalnoj ravnini dobiti kompletan 3D zvuk. Na faksu gdje sam trenutno imaju binauralni sustav s hrpom zvučnika isključivo na plafonu, ali se tu radi o binauralnom sustavu s trackingom. Ovdje bi to trebalo biti ne?to slično ambisonicsu koliko sam sku?io (ne stvara zvučno polje, ali opet nije ni ko surround u kojem se mixa po kanalima), pa mi ovi gore na bočnim zidovima nemaju smisla->osim ako se ti zvučnici jednostavno spuste dole, a ovako stoji samo zbog estetskih/praktičnih razloga po?to ih je puno.

Jo? slika?

U idealnim usovima, ovaj red zvucnika sto je uz ivicu plafona, trebao bi da bude nize. Kao kad se stavljaju surround. Onda ima bolji efekat. Iz nekog razloga su ih stavili gore (prozori, vrata, sta vec..)
Skoro sam bio i Dolby HQ u Londonu i tamo imaju navodno najbolji Atmos setup u Evropi. Kod njih nisu tako bizu plafonu...

awacs 05-08-2015 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 367349)
Skoro sam bio i Dolby HQ u Londonu i tamo imaju navodno najbolji Atmos setup u Evropi. Kod njih nisu tako bizu plafonu...

Koliko vidim, tu su postavljeni u sredinu visine platna, što pak ima logike.

Pozdrav,

Vasa

DaBear 05-08-2015 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 367353)
Koliko vidim, tu su postavljeni u sredinu visine platna, ?to pak ima logike.

Pozdrav,

Vasa

jasta!

All times are GMT +1. The time now is 02:55 AM.