Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Digitalni format konvertor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47454)

OFF 04-06-2015 10:59 AM

Digitalni format konvertor

Ovako.... live situacija u pitanju

Imam digitalni mixer koji nema AES3 izlaz....a na procesoru i pojacalima, imam AES3 ulaz.....
Zeleo bih da izbegnem dodatne AD/DA konverzije, pa da izadjem digitalno iz Mixera u procesor (sistem kontroler- skretnica, eq, dinamika.......) i u pojacala...

ali je problem sto na mixeru imam USB, i AES50......eventualno mogu umesto USB karte, da kupim ADAT kartu za mixer, ali nije bas jeftina

Ima li ko ideju kako da konvertujem neki od digitalnih signala koje imam u AES3?

dovoljan mi je cak i jedan AES/EBU izlaz, imam thru na uredjalima posle.....

awacs 04-06-2015 01:33 PM

Ja ovako polupismen cenim da je, ako se radi o live situaciji, potpuno svejedno da li radi? AD/DA konverziju ili ne. Ako već ka?e? da ADAT konvertor za mikser nije ba? jeftin znači da ni sam nisi načisto da li ti je sve to ba? nu?no ;)

Pozdrav,

Vasa

P.S. O kom se mikseru radi? Dosad sam kapirao da ima? X32, a on ima AES/EBU :confused:

OFF 04-06-2015 02:02 PM

Re: Digitalni format konvertor

Moguce je...
Ali sada izlazim analogno iz digi mixera u kotroler koji je takodje digitalan, pa iz njega analogno u pojacalo koje je takodje digitalno.... tako da se do pojacala signal 2 puta bespotrebno konvertuje...
Razumem to sto kazes, ali nije pitanje da li je bolja ova ili ona konverzija, vec bih mogao da izbegnem nepotrebne ad I da procese......

awacs 04-06-2015 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 366516)
Moguce je...
Ali sada izlazim analogno iz digi mixera u kotroler koji je takodje digitalan, pa iz njega analogno u pojacalo koje je takodje digitalno.... tako da se do pojacala signal 2 puta bespotrebno konvertuje...
Razumem to sto kazes, ali nije pitanje da li je bolja ova ili ona konverzija, vec bih mogao da izbegnem nepotrebne ad I da procese......

Razumem i ja to što ti kažeš, a u međuvremenu sam i editovao svoj post (P.S.). Koji ti je to mikser?

Pozdrav,

Vasa

OFF 04-06-2015 02:08 PM

Imam x32 ali producer verziju, koja nema aes/ebu, vec samo neki aes50, sa kog nisam siguran Kako da dodjem do aes/ebu

awacs 04-06-2015 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 366518)
nema aes/ebu, vec samo neki aes50, sa kog nisam siguran Kako da dodjem do aes/ebu

Zasad nikako. Jbg. Ako sam dobro rastumačio, jedina opcija ti je da izvadi? USB pro?irenje i uturi? ADAT (ako ti to radi posao). Jbg.

Pozdrav,

Vasa

OFF 04-06-2015 03:52 PM

Pa moze, s' obzirom da Onda imam I u studiju kad zafali kanala, dosta adat ulaza, tako da ima dvostruku primenu :)

A Onda pitanje adat to aes konvertor?

awacs 04-06-2015 04:17 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 366522)
A Onda pitanje adat to aes konvertor?

Postaje zabavno :) Neće valjda sledeće pitanje da bude: ?A AES/EBU to S/PDIF konvertor??. Ono ?to si na početku napisao upućivalo je na to da master procesor/amp već ima ADAT. Ako nema, ?to si ga pominjao? :) Batali bre to, jo? kablova, mo?da i napajanja, u?ivo... Msm...

Pozdrav,

Vasa

OFF 04-06-2015 04:29 PM

pominjao sam samo iz razloga sto nema nacina sa AES50 doci na AES/EBU.... a sa ADATa bi moglo:)

awacs 04-06-2015 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 366524)
pominjao sam samo iz razloga sto nema nacina sa AES50 doci na AES/EBU.... a sa ADATa bi moglo:)

Ma da, ali ne razumem poentu zamene jedne komplikacije drugom, koja uz to i dodatno ko?ta, a pritom ni?ta ne donosi :)

Leto je, lepo je. U?ivaj :)

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 01:34 PM.