Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Besplatni audio editori (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47280)

Ghost Dog 26-03-2015 08:46 AM

Besplatni audio editori

Koliko tačno valjaju, u poređenju sa SF-om (i drugim uobičajenim re?enjima)?

Wavosaur, WaveShop .... ne?to treće (Audacity mi ba? nekako ne le?i :))?

Probao i deluje veoma obećavajuće.

Ima li onih koji su probali vi?e i podrobnije i uvideli da ima i nuspojava koje kvare celu priču (tipa, kada se edituje deo sempla, program ispomera bitove i na ostatku), ili su ova čuda stvarno toliko dobra koliko deluju na prvi, drugi i treći pogled?

branoy 26-03-2015 11:27 AM

Re: Besplatni audio editori

a sta ce mi neki drugi kraj sf? msm , ako jedan radi sve sto ti treba, zasto traziti druge, to je gomilanje kao i sve sto izadje od vsti i ostalog, samo instal i komp vise ne zna gde goni haha, jedan editor i aj zdraao, ja eto nisam ljubitelj wavelab steinberg , valjda cisto zbog navike a znam da je i on kvalitetan.

Ghost Dog 26-03-2015 11:32 AM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 365394)
a sta ce mi neki drugi kraj sf? msm , ako jedan radi sve sto ti treba, zasto traziti druge, to je gomilanje kao i sve sto izadje od vsti i ostalog, samo instal i komp vise ne zna gde goni haha, jedan editor i aj zdraao, ja eto nisam ljubitelj wavelab steinberg , valjda cisto zbog navike a znam da je i on kvalitetan.

Ne treba tebi, nego meni.

Ne govorimo o gomilanju, već o zameni.

Iz određenih razloga ?elim da pređem na free/open source softver, koliko god je moguće. Kao ?to sam konačno pre?ao na REAPER (ranije nisam zato ?to su mu ASIO performanse gore od CB-a, ali sam na krau probao WASAPI i to je bila već druga priča)

awacs 26-03-2015 11:14 PM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 365391)
Koliko tačno valjaju, u poređenju sa SF-om (i drugim uobičajenim rešenjima)?

Wavosaur, WaveShop .... nešto treće (Audacity mi baš nekako ne leži :))?

Probao i deluje veoma obećavajuće.

Ima li onih koji su probali više i podrobnije i uvideli da ima i nuspojava koje kvare celu priču (tipa, kada se edituje deo sempla, program ispomera bitove i na ostatku), ili su ova čuda stvarno toliko dobra koliko deluju na prvi, drugi i treći pogled?

Koristim Wavosaur jer sam digao ruke od Sound Forgea (poslednja verzija koju sam imao je bagovala) i ništa mu ne fali.

Ne razumem ovo „kada se edituje deo sempla, program ispomera bitove i na ostatku”. Šta si hteo da kažeš?

Pozdrav,

Vasa

Ghost Dog 26-03-2015 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 365408)
Koristim Wavosaur jer sam digao ruke od Sound Forgea (poslednja verzija koju sam imao je bagovala) i ni?ta mu ne fali ....

Super.

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 365408)
.... Ne razumem ovo ?kada se edituje deo sempla, program ispomera bitove i na ostatku?. ?ta si hteo da ka?e??

Pozdrav,

Vasa

Ma, čisto da proverim, u cilju temeljitosti. Recimo, Kelly Industries Stereo Tools (mislim da je to pun i pravi naziv; ako je bitno, proveriću), plugin za ksupljanje stereo slike koji sam probao pro?le godine, delovao je na prvi pogled skroz dobro. I onda, ne lezi vra?e, uzmem ja lepo da ga probam tako ?to ću da eksportujem isti audio sa njim (sa neutralnim pode?avanjima) i bez njega. Bacim ga u SF, izmiksam oba sempla (jedan sa normalnom fazom, drugi sa obrnutom), i umesto da dobijem mrtvu ti?inu, dobijem neki noise.

Mislio sam na to: da li mo?da i Wavosaur (ne daj Bo?e :D), ima neki trip tog tipa. Ne to isto, naravno, ali ne?to tako.

branoy 26-03-2015 11:27 PM

ja koristim sound forge 9, ne menjam. probao sve novije, devetka je zakon.
a to za pomeranje evo morao sam snimiti video>?? sta?

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/gwLtYSmRtrE?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ghost Dog 26-03-2015 11:36 PM

Ne, ne, nisam rekao da on to radi, nego samo pitam da li možda postoji neki istrip .... kakav god, koji ja za dan i po nisam primetio, a koji neko ko koristi program recimo godinu i po jeste primetio.

Lupio sam nešto što je (nadam se bar!) bezveze, ali ako dual mono panner u neutralnom položaju može da farba zvuk (pa makar to bilo jako, jako malo), onda možda može i audio editor da unosi neki noise iz ovog ili onog razloga.

Naravno, ja se nadam da ovi programi o kojima pričamo to ne rade i da su stvarno onoliko dobri koliko deluju na prvi pogled.

awacs 26-03-2015 11:45 PM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 365411)
ako dual mono panner u neutralnom polo?aju mo?e da farba zvuk (pa makar to bilo jako, jako malo), onda mo?da mo?e i audio editor da unosi neki noise iz ovog ili onog razloga.

Ne.

Pozdrav,

Vasa

Ghost Dog 27-03-2015 11:56 AM

Iz kog tačno razloga 64-bitna verzija Wavosaur-a , na 64-bitnom Win7 ne mo?e da otvori fajl du?i od 45 minuta? :confused:

awacs 27-03-2015 02:57 PM

E, da. Podosta korisnika je prijavilo taj bag na njihovom forumu, niko nije dobio definitivan odgovor. Developer ka?e da ima veze sa količinom RAM-a u računaru, mada RAM ne bi trebao da utiče ni na otvaranje (alociranje), ni na pu?tanje fajla.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 07:34 PM.