![]() |
Savet oko zvucne kartice i monitora
Pozdrav!
Ovo mi je prvi post ovde na forumu i listao sam malo i trazio informacije za ono sto mi treba al sam se ipak odlucio da otvorim novu temu tj da objedinim sve sto me zanima i da ne pisem na vise mesta. Kao sto rekoh citao sam neke teme vezano za audio kartice,sad,naisao sam na dosta razlicitih misljenja i neke teme su stare i po 2,3,4 god pa ne znam koliko su se stvari promeile od tad? :) Uglavnom hteo bih malo da se zanimam produkcijom (krenuo sam na casove klavira pre god ipo dana cisto da mi bilo malo lakse) i uzeo sam skoro novation klavijaturu. Sad,posto stvarno ne znam nista vezano za produkciju a koliko sam skontao ono osnovno sto mi treba jesu ti monitori i kartica,skupljam trenutno pare za karticu i planiram je uskoro uzeti pa me zanima imate li neki savet sta uzeti (i da li uopste mogu uzeti nesto ok za oko 150-200e)? I ono sto me jos zanima je da li cu od te kartice imati ikakvu korist dok ne kupim monitore (jer trenutno koristim samo zvucnike od aiwa mini linije). I koje monitore uzeti za pocetak? Da ne duzima sad dalje,imacu jos koje pitanje al ovo je ono osnovno sto me trenuto zanima. p.s. http://www.audiopro.rs/index.php?rou...313_151&page=1 ovde sam gledao nesto od tih kartica,jel moze nesto da dodje u obzir? |
Re: Savet oko zvucne kartice i monitora
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Drugar je recimo imao EMU 0404 USB i nije nikakvih problema imao, ali tada je radio na XP-u pa za svaki model proveri i podrsku i drajvere na stranici proizvodjaca. Vidim ovde i Native Intruments-ov Komplete Audio 6, sjajna kartica, odlicna robusna izrada...ali kosta vise zato sto ima vise (ulazi, izlazi, itd), a to vise tebi sada nije potrebno, pa mislim da treba tako i razmisljati. Nije mi trebala ova kafa sada...pa se raspisah, umesto da spavam :shock:. Pozz :D. |
Hvala za odgovor! :)
Na tu Scarlett 2i2 sam naleteo u par tema pa mi je to bila i jedna od opcija pre svega jer kosta oko 140e pa ce mi opet osati nesto para i za monitore tj valjda cu pre skupiti :) Znaci meni ne treba vise od 2 outa (sad mozda malo glupo pitanje ali sta sve jos ide na out?Pretpostavljam da mikrofon i neki insturmenti idu na in?ili gresim?) I da li cu ja ovu moju klavijaturu (Impulse) spajati na tu karticu ili kao i do sad preko usba na komp? Vidim da ima pozadi i taj midi in/out,za sta je to tacno? A sto monitora tice,bas sam guglao te JBLove sto si pomeno vidim da imaju dobru ocenu i da ih hvale ali jedini problem je sto ih necu moci uzeti uskoro. Nesto za manje para se ne ispalti uzimati? (inace soba mi je manja,jedno 3 sa 3). I da li uopste da uzimam sad tu karticu ili da kupujem sve od jednom? I jos jedno pitanje za kraj :).. skinuo sam ableton i kad sviram na klavijaturi ton malo kasni (koliko sam skontao to je ta latencija),jel se to moze ikako korigovati sad na ovoj integrisanoj? |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:38 PM. |