![]() |
Sidechain na korg pa3x?
zna li ko moze li side chain na pa3x arazneru i kako?
da kick ima vise komfora, njega i bas gitaru , i padove cak. da radim ritmove i sa tim |
Eto novog requesta za fabriku Korg.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Re: Sidechain na korg pa3x?
znaci ne moze?
a sad bi trebalo da ima mogucnosti, posto ima samo za ritam sekciju 3 insert i 3 FX, a ne ko pre samo 2 master efekta i cao. tu sam pomislio da ima kombinacija. hhaha al bi to dobroo dosloo, da ozivim malo klubski arazner auuuu ipak moze se odraditi nesto ali samo crtanjem u cubesu levela ili ti expresije. mada mucenjee veliko . |
Mislim da ne moze. Ne ide kick na sidechain, on je taj koji pokrece to, plus koliko znam i na PA3 imaju dvije trake drums/percussions, tako da ti fakticki treba jedan trak samo za kick koji trigeruje sidechain, a na drugom ostatak drum sekcije. Plus sto bi trebao routing koji cisto sumnjam da Korg ima. Jedini sidechain koji sam cuo na aranzerima je na tyros-u 5, i to u njegovim audio ritmovima, nisam nesto previse kopao ali vjerovatno se radi o padovima i svemu ostalom usnimljenom sa sidechainom, tako da se tu ima taj ''clubbing madness'' efekat. Jedino sto mozes je to sto si naveo, iscrtati expression, al tu ima pofino posla.
|
moze se bilo koja traka na pa3x pretvoriti u drum, ili samo kick, znaci mozes 8 kanala DRUM, PERC, BASS i svi ACC da budu drum ili loops audio. to sam probao kad sam dodavao bas kik na neki ritam i loopsa jos .
probacu nesto kasnijee mada sumnjammm mesto onog max audio bolje da su ubacili sta korisnije, jer taj max audio HI FI ne koristim i onako. bezveze, to je dobro da ti pa3x pretvori klavijaturu u studio neki hi fi zvuk, al za svirke nije sigunrno, mozda na manjoj snazi i na laganijoj svirci.. |
evo snimio sam video sta sve ima i kakve opcije ispod efekta. znaci moze se izabrati samo kick itd
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/dbmPHlip4Gw?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
All times are GMT +1. The time now is 04:42 AM. |