![]() |
Cubase freeze pitanje??
Do sada nisam koristio tu opciju (kao da je nemam:da:)
I sada mi je zatrebala radi "?tednje CPU i RAma kao ?to je i navedeno. ALI kao prvo nisam primjetio da ?tedi Ram Kad zamrznem cc 5 midi (instrument) traka...i dalje pojedini VSTI ne mogu pokrenut kao i prije freeze. ALI najcudnije mi je da wav traka koju on izradi u Freeze mapi kad ju ?eli? kopirat u projekat ona nije shronizirana sa orginalom tj kraća je ??! ?to mi je tu nejasno??:confused: Hvala |
I ja sam ovo primetio
Послато са C6603 уз помоћ Тапатока |
Re: Cubase freeze pitanje??
Quote:
Prvi dio mi još nije jasan.:shock: ..naravno da postoji i opcija Export audio Mixdawn..Channel Batch export...isto ..tj elegantnije riješenje..ali mene je interesirala ova opcija. A narocito tvrdnje da oslobodi RAM memoriju za cc30% Što se tiće CPU istina da ga bitno štedi..ali za RAM nisam to primjetio. |
Re: Cubase freeze pitanje??
..vidim da se tema razbuktala:rolleyes: pa da dodam još mojih saznanja..
Dakle kod freeze (instruments) treba čekirati "unload instrument when Froze" to štedi ram. I lepo save projeckt i kad ga ponovo otvorim vidim dosta uštede u CPU i Ramu. Dakle bitan je restart Cubase. Kod mene taj postupak ..pali!:D Navodno da virtual ram kod Native instruments (Kontakt..Battery ..itd) nema nikakve učinkovitosti ..upravo suprotno bolje odčekirati virtual mem. Ako nekom pomogne ..ja sretan:) |
All times are GMT +1. The time now is 05:16 AM. |