Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Kasnjenje zvuka u C7 - monitor/rec (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46007)

Mogli 23-04-2014 01:32 AM

Kasnjenje zvuka u C7 - monitor/rec

Da li se u C7 moze otkloniti, ili bar smanjiti kasnjenje zvuka kad je aktiviran monitor, prilikom rekordinga? U Studio One postoji kasnjenje, ali je mnogo manje u odnosu na Cubase.

Arthur 23-04-2014 03:43 AM

Re: Kasnjenje zvuka u C7 - monitor/rec

u kjubejzu od vajkada je monitoring dugme služilo za monitorisanje kroz sam program, koji ie preko asio drajvera i sl. Ovo važi i za PT ako se ne varam, a vrednosta kašnjenja je tačno onoliko koliko ti buffer kartice propisuje, plus ako imaš neki plugin insertovan na taj kanal, a da je njegova interna latencija veća od bufferom definisana (UAD pluginovi recimo doosta kasne). Da bi ovo minimalizovao, pogasi plugove sa inserta kanala koji monitorišeš, i smanji buffer na karti. Ako imaš neku baš jaku potrebu za kratkom latencijom (tipa snimaš gitare a oćeš da čuješ Amplitube), savetujem da srendaš neki rough mix projekta pesme za koju snimaš, pa da napraviš novi projekat samo sa tim rough mixem na jednom stereo kanalu, i tvojim dodatnim kanalima gitara koje tu usnimavaš. Mislim da bi svaki iole pristojniji noviji procesor lako se nosio sa latencijom manjom od 10ms (ovo ponešto zavisi i od same zvučne, tj njenog asio drajvera).

Ako ne koristiš nikakvu obradu signala u samom kjubejzu, probaj da namestiš na samoj karti direct monitoring, većina novijih to može.

Mogli 23-04-2014 05:17 PM

Radim sa karticom TC Impact Twin, i cim snimam na vecim vrednostima od 48000Hz, nema reverba u slusalicama, koji malo docarava atmosferu pesme, tako da sam cak probao da otvorim GuitarRig u standalone modu, i da taj reverb iskoristim, ali je kasnjenje ogromno. Probacu da smanjim latenciju.

Arthur 24-04-2014 03:32 AM

nije da sam baš shvatio šta zapravo radiš, no dobro, ako se ne snađeš, pitaj.

nikolaivanic 24-04-2014 05:04 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 358720)

Ako ne koristi? nikakvu obradu signala u samom kjubejzu, probaj da namesti? na samoj karti direct monitoring, većina novijih to mo?e.

Resenje je kao sto rece Arthur + paralelno pustis i jedan kanal sa reverbom samo kao mali dodatak reverba (pritisnut monitor) pri tome reverb se stavlja 100% wet.

Arthur 25-04-2014 04:09 AM

a u reverb šalješ pre-fade sendom, pa spustiš regler i ne čuješ uopšte kasneći dry :)

Mogli 26-04-2014 11:09 AM

Smanjio sam latenciju i ugasio pluginove na insertu i sad je skoro savrseno.:)

All times are GMT +1. The time now is 06:09 AM.