Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   oprema u Srbiji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45979)

Era 17-04-2014 09:40 AM

oprema u Srbiji

Ustanem onako ujutru,skuvam kafu,pogledam vesti i naravno rumski forum.Posle uobicajenog pregleda ,pogledam oglase.Ne znam da li ste primetili koliko se dobre i kvalitetne opreme vrti u Srbiji.Par zadnjih oglasa od retromana,analognih vintage sprava,lexicona,manleya,neve,vrhuinskih mikrofona,preampa ...Stvarno ne znajuci situaciju kod nas,neko bi pomislio da kod nas cveta posao sa biznisom u muzici.:banghead:

STUDIOTON 17-04-2014 10:14 AM

Naravno da se vrti kad niko ne kupuje :) oglasi se obnavljaju godinama bez ijednog poziva.. tako da nemoj da te vara utisak :)

fix3r 17-04-2014 10:54 AM

Re: oprema u Srbiji

Jedini sajt za koji ja znam u Srbiji (i koji povremeno pregledam) je kupujemprodajem. Ako filtriras nove/reklamne oglase ne ostane bog-zna-sta. A i kad ostane cene su prilicno naduvane, narocito ako je u pitanju "profi studijska oprema".
Sa druge strane, tezgaroskih klavijatura/aranzera ima sacuvaj boze :) (takodje malo naduvanih uz "ali ja sam ga platio 3 'iljade maraka u Nemackoj")
Postoji li jos neki sajt u Srbiji, sem rumskog, dabome, koji valja instrumente?

Sa druge strane, eBay je makar ovde prilicno presusio. Nece ljudi da se cimaju sa njima, daleko vise i boljih stvari covek nadje na SOS-u, gearslutz-u i gumtree-u nego na fleabay-u.

spartakus 17-04-2014 10:58 AM

Ima istine u tome shto kaze era,ali i ivan je u pravu.nash standard je tako nizak da mozemo da se merimo sa najgorima(mislim na srbiju).ali kako da ne bude kada posle svake vlasti..uh nesmem da pricham..pravila foruma..sory.,

DaBear 17-04-2014 11:01 AM

jeste..kod nas su neki (od prvih para) pokupovali high-end-vintage-sta-znam i posto su se vrlo brzo uverili da : 1) pesme im nisu nista bolje zbog njih, 2) plugovi rade to isto i 3) niko ne primecuje razliku - resili su da ih prodaju...ALI u medjuvremeny kod nas ponestalo para i SVI su (valjda) shvatili koliko se sta isplati i neisplati !!
I za eBay je tacno to sto kaze fx3 - svi naduvavaju cene a kad nesto prodajes , ubijaju ti cene sa smesnim ponudama kad hoce da kupe (znam, prodao sam pola studija na eBay-u)...

STUDIOTON 17-04-2014 11:16 AM

Kod nas sve sto je skuplje od 300? je ravno prodaji polarnog medveda.. :)

Filip_ 17-04-2014 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 358525)
j1) pesme im nisu nista bolje zbog njih, 2) plugovi rade to isto

Istina. Kao mladji cudio sam se (i redovno zapitkivao zasto) u nekim studijima, u reku, Lexicon reverb, kompresori, moduli Roland i drugi, sempleri razni, a pratkicno nista nije ukljuceno u radu sa materijalom, sve u Daw-u (90% se radi VST plug-in-ovima). I danas je slicno...2 uredjaja u reku se koriste, ostalih 5,6,10 skuplja prasinu...i vizuelno lepo izgleda :D.

VladaNS 17-04-2014 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 358530)
Istina. Kao mladji cudio sam se (i redovno zapitkivao zasto) u nekim studijima, u reku, Lexicon reverb, kompresori, moduli Roland i drugi, sempleri razni, a pratkicno nista nije ukljuceno u radu sa materijalom, sve u Daw-u (90% se radi VST plug-in-ovima). I danas je slicno...2 uredjaja u reku se koriste, ostalih 5,6,10 skuplja prasinu...i vizuelno lepo izgleda :D.

ITB je skroz zavladao, i to opravdano. Evo, Arthur radi mikseve koji zvuce dobro i skupo a covek 90% radi itb. Na kraju ostade da je vredno investirati u dobar mikrofon, preamp i konverter, a ostalo mahina radi sasvim dobro ako ne i odlicno. I da, sprave u studijima zaista skupljaju prasinu. Lexicon se jos dobro drzao dok nas nisu castili sa softverskim PCM96 i 480l, sad i on ode u zaborav.

awacs 17-04-2014 06:05 PM

Quote:

Originally Posted by Era (Post 358518)
Ustanem onako ujutru,skuvam kafu,pogledam vesti i naravno rumski forum.Posle uobicajenog pregleda ,pogledam oglase.Ne znam da li ste primetili koliko se dobre i kvalitetne opreme vrti u Srbiji.Par zadnjih oglasa od retromana,analognih vintage sprava,lexicona,manleya,neve,vrhuinskih mikrofona,preampa ...Stvarno ne znajuci situaciju kod nas,neko bi pomislio da kod nas cveta posao sa biznisom u muzici.:banghead:

Ta trgovina je dozlaboga jednostavan biznis ? stvari vrede onoliko koliko neko hoće da ih plati.

Pozdrav,

Vasa

Elf 17-04-2014 06:38 PM

Meni jedino još sintovi imaju smisla (možda je to samo moj trip), ali mnogo bolji zvuk izbacim kad sednem i igram se sa parametrima na samoj spravi nego kad klikćem mišem po plug-u. Ubije mi kreativnost. Još kad poslušam ono što sam pravio dok sam koristi Norda i K-Station, malo mi bude krivo. Smor. :(

All times are GMT +1. The time now is 11:36 AM.