![]() |
Dali treba Pralelna kompresija svuda ili ne?
Pozz,vidim da vec ima neka rasprava oko paralelnu kompresiju pa sam hteo i ja nesto da pitam zato otvorio novu temu.Interesujeme dali se svuda stavlja ta paralena komresija ili ne?Trenutno radim na jedan intrumental rumbu sa akusticnim bubanj gde mi svira Superiror drummer 2.Hvala
|
Re: Dali treba Pralelna kompresija svuda ili ne?
kako god želiš. ja sam godinama radio bez nje, a sad sam počeo da je rabim masovno, doduše na nivou master kanala, još uvek me mrzi da radim paralelnu kompresiju pojedinačni elemenata.
|
ja to zovem sidechain na masteru, uzmem neki u projektu kick stavim, i njega tagujem na master kanalu na compresor, i samo ga iskljucim da ne salje zvuk u projektu, a radi mi kompresiju citavog projekta , samo kad mi se da
|
mene zanima za bubanj.Ili mi treba ceo sniamk da radi preko paralelne komresije?Hvala
|
Quote:
Ima već tema o ovome. Šta je tačno što bi ti htio dobiti paralelnom kompresijom : npr. eto, na bubnju, kako si naveo?? p.s. Ako moje uši čuju da u postupku miksanja na nekom traku ne trebam EQ, naravno da neću koristiti EQ. Kada hoću da koristim EQ, tačno znam zašto i šta mi je krajnji cilj. Sorry za usporedbu, ali morao sam pojasniti, jer mnoštvo kaže : imam trak, stavim EQ, stavim Comp., ... , stavim Lim., ... ako trak i miks ne trebaju ništa od toga, naravno da se ne stavlja ništa. |
Brano, side chain nema blage veze sa paralelnom kompresijom... to sluzi samo trigerovanju, deeseru ili slicnim namenama.
paralelna kompresija mi nesto i nije dala ocekivane rezultate.. i pored stotinu varijanti i slusanja.. ucini se da ima neki ton ali kada se sve smiksa... Na kraju zvuk ispadne bolji sa hammerom iz sound forgea... |
meni paralelna kompresija pomaže u nekom blagom autolevelingu elemenata, oni se u kompresionom kanalu međusobno bore za svoje mesto, i kad se to doda na dry signal, lepo radi. Tipa kad se glas pojavi, on u kompresovanom kanalu već lagano potisne bubanj ili gitare, i napravi mesta za sebe u nekoj meri. Drugo što time dobijam je neki sustain elemenata lepši, bolje izlaze reverbi i sve što ima neku vrednu informaciju posle inicijalnog attacka same note.
|
Stavis je tamo gdje osjecas da treba. Kolega Alfom je vec rekao, ako cujes da ne treba nista, ni ne stavis nista. I potpisujem svaku Arturovu rijec: ''meni paralelna kompresija pomaže u nekom blagom autolevelingu elemenata, oni se u kompresionom kanalu međusobno bore za svoje mesto, i kad se to doda na dry signal, lepo radi. Tipa kad se glas pojavi, on u kompresovanom kanalu već lagano potisne bubanj ili gitare, i napravi mesta za sebe u nekoj meri. Drugo što time dobijam je neki sustain elemenata lepši, bolje izlaze reverbi i sve što ima neku vrednu informaciju posle inicijalnog attacka same note. '' To je to.
|
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/XjyohTiJ7l0?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
Mozes i na paralelnu kompresiju paralelnu kompresiju, E to je parallel processing.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:53 PM. |