![]() |
Kakvu zavesu staviti na prozor?
A da posluži kao absorber ili difuzer?
prvo mi padaju na pamet one debele teške plišane zavese iz pozorišta/bioskopa |
Re: Kakvu zavesu staviti na prozor?
A one su teške kao zemlja i kako ih postaviti da ne povuku za sobom pola plafona :) Imam istu dilemu jer mi je jedan zid u sobi 50:50 staklo. Za sada su malo deblji zastori u dva sloja ali isto kao da ih i nema :(
|
Da, i mene interesuje. Imam prozor visine 70 cm a du?ine 140 cm, i tačno se nalazi iza mojih leđa (gdje sam planiro staviti sto za mix)
|
xxx
|
Ja bi stavio crvenu zavjesu :D
Nemam ba? praktičnog iskustva sa sređivanjem akustike, ali mo?da bi umjesto zavjese bilo dobro staviti neki pokretni panel na kotačima? A sad da li da bude napravljen kao apsorber ili difuzor ili samo kao reflektirajuča povr?ina to bi trebao neko iskusniji kazati |
Cilim staviti 100% vuna
|
Quote:
|
Pa ako muzičari mogu da stoje vani na ki?i, definitivno je bolje bit okrenut prema prozoru i gledat ih :D
|
reč je o običnom kućnom prozoru...e sad kapiram da svaki prozor pravi refleksije gde god se nalazio pa ga svejedno treba akustički obraditi
|
Kapiram da je važnije da li ti baš te refleksije smetaju ili ne. Zakačio zavese ili postavio panele, svejedno, sigurno će biti drugačije, a možda ti se čak i svide. Ali, na kraju ti to dođe ko kad žena kupi cipele i ukapira da nema kaput uz koji bi mogla da ih nosi. Pa onda ajd po kaput, pa po tašnu, pa kod frizera. Jeba ga, dotle premijera već prošla, a i ona zaboravila kud je pošla...
Ne postoji „akustička obrada prozora”, postoji samo akustička obrada celog prostora. Ne živi zvuk u zidovima, nego između njih. A jeste zabavno da trčkaraš i nabiraš firange i tripuješ kako si nešto uradio :) Ja to iz iskustva, a niti sam žena, niti tripujem na cipele :) Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 09:30 PM. |