![]() |
Melodyne i Auto tune
Drugovi da li Melodyne ili Auto tune idu prvi u lancu na insert, i npr. ako zelim da melodyne ili auto tune stavim na vise traka, kako onda da li se stavlja na svaku traku ponaosob ili moze da se napravi fx kanal na kom se stavi melodyne i da trake posaljem na taj kanal? Ako mozete malo da mi objasnite kako to ide sa melodyne-om u auto tunom.
|
Da li salterska radnica moze da primi istovremeno 10 ljudi?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Re: Melodyne i Auto tune
Quote:
|
Stevice, te?ko je odgovoriti jer na?in kako pita? pokazuje dozu nerazumevanja kako generalno funkcioni?e audio, nevezano samo za ovo pitanje. Za?to recimo ne bi probao sam... Evo recimo, po?alji 7-8 kanala na grupu i usnimi to u Melodyne, a onda probaj i da na jednom kanalu stavi? delay, reverb, kompresor pa melodyne... Pa nam javi? kakvi su ti bili rezultati! :wink:
|
Quote:
|
Ne mora biti prvi u lancu.
Npr vokal, zašto bi takav plug bio pre gate-a...? Čak možda i eq...ako je eq pre kompresora...? A opet, nije isto da li se kompresuje ekvivalizovano ili ekvivalizuje kompresovano...babe i žabe...! Probaj, igraj se... Dakle, "pomozi" tom plug-in-u da što bolje radi...! Isprobaj, potrudi se...! :wink: Muzika je mašta, kako u svojoj melodijsko -aranžmansko - proznoj genezi, tako i u tehničko - produkcionoj izvedbi. Najbolji način da "usereš motku" je da uvedeš neka "Sveta pravila" i suzbiješ maštu...! Eto dobrog "statusa"...:D |
Quote:
|
Quote:
Ha, samo vi zezajte, ja sam morao da pitam. :rotfl: |
Quote:
|
Quote:
|