Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   DAW Backup (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45721)

Elf 23-02-2014 11:08 PM

DAW Backup

Nisam uspeo da nađem topic posvećen samo ovoj temi, a mislim da vredi da postoji. :)

?ta koristite, i koje metode?

Ja za sada samo backupujem preko Genia foldere sa projektima, presetima i masterima. Znam da treba da pravim i backup samog sistema (nisam iskreno ni proverio da li Genie to radi, a i ako radi,ne znam koliko je pouzdan), a i ne znam koji soft da koristim za to (koji je najpouzdaniji), pa se zato obraćam na pravom mestu za to.

Nazdravlje!

OFF 23-02-2014 11:10 PM

Re: DAW Backup

BTw kakav je onaj fabricki backup tools iz WIN7 ?

Elf 23-02-2014 11:11 PM

Nisam ni poku?avao sa njim. :(

OFF 23-02-2014 11:15 PM

Meni ga drugar preporucio.... radi image cele particije.... ali nisam probao

Elf 23-02-2014 11:17 PM

Ako radi i image particije to i dodaje mogućnost odabira foldera i to na externi hdd, pouzdano, onda je to skroz ok.

fix3r 23-02-2014 11:48 PM

Bekap kompletnog sistema:

iMac (Time Machine) --> Mac Mini preko mreze (Mavericks Server) --> iSCSI (Drobo B800i, dedicated ethernet izmedju Minija i Drobo-a). Overkill.

Dok sam koristio Win7 jedno kratko vreme nisam bekapovao nista inkrementalno jer jednostavno nisam nasao nista iole upotrebljivo.

Arthur 24-02-2014 12:16 AM

ručno kopiram folder sa aktivnim projektom na drugi hard. proverim dal su bajtaže iste u bajt.

Rhino 24-02-2014 06:38 AM

DAW Backup

Imam uvjek image c:\ hdd-a. Ostale ostavim da zive slobodno.. Nekad sam to radio sa hirens-ima, sad sa acronis-om..

Ne koristim system restore i tako to..

Projekti mi mahom stoje na f: drajvu, a imam ih i na externi hdd koji bivstvuje u laptop konstalaciji

Sent from my iPhone using Tapatalk

damir23 24-02-2014 07:26 AM

čekaj daw back ili os back
pa daw ti manje vi?e radi backup-msm cubase npr.
ako projekte stavlja? na vanjski uređaj za svaki slučaj pa + onaj projekt fajl cubasea reapera iliti ne znam čega. u slučaju ebade ima? materijal kojeg mo?e? bilo gdje koristiti, ako ima? midi ili instrument trake i MIDI mo? izvesti..
a sad backup OS-a je pak čisto druga priča...ili ne ???

Elf 25-02-2014 08:46 AM

Quote:

Originally Posted by damir23 (Post 357004)
čekaj daw back ili os back
pa daw ti manje vi?e radi backup-msm cubase npr.
ako projekte stavlja? na vanjski uređaj za svaki slučaj pa + onaj projekt fajl cubasea reapera iliti ne znam čega. u slučaju ebade ima? materijal kojeg mo?e? bilo gdje koristiti, ako ima? midi ili instrument trake i MIDI mo? izvesti..
a sad backup OS-a je pak čisto druga priča...ili ne ???

pod daw ubrajam i cubase i os na kom on radi.
mada,kad razmislim,mo?da je bolje imati samo backup projekata i listu software-a i plugova,pa raditi clean install ako windows prsne.

All times are GMT +1. The time now is 06:34 PM.