![]() |
primanje nova iz inostranstva (donacija)
Pozdrav svima
Imam jedno pitanje vezano za primanje novca u vidu donacije iz inostranstva sirom sveta. Da li je to moguce kod nas? Da primam novac iz inostranstva putem paypala na bankovni racun u srbiji? Vec posedujem paypal nalog koji sam otvorio kada sam boravio u americi i taj nalog mi je trenutno vezan na bankovni racun koji je u americi naravno aktivan,nisam probao ali mislim da s tom karticom mogu i ovde da podizem novac uz naravno neku proviziju. Ali bih vise voleo da taj novac bude usmeren ka deviznom racunu iz neke banke ovde. |
Re: primanje nova iz inostranstva (donacija)
Koliko sam upucen (posedujem Paypal nalog i Visa karticu na taj nalog). Trenutno u (divnoj nam :mad:) Srbiji nije moguce podizati gotovinski novac sa Paypal naloga preko neke banke...barem je tako bilo do kraja 2013...
|
Znam da su nesto spominjali 2014 da ce omoguciti i podizanje novca,ali nisam uspeo da pronadjem ni jednu informaciju o tome.
|
znaci jedino mi ostaje varijanta da mi pare lezu na banku u americi a ja ovde da podizem uz provoziju...:banghead:
|
Dok to ne srede valjda (cini mi se da su rekli da ce ove godine to srediti). Meni uskoro neke pare trebaju leci na Paypal...ja vec gledam sta cu pazariti preko neta sa tim...ne vredi da pokusavam da podizem, dok ne regulisu to kao u normalnim zemljama. :(
|
Probaj sa IBAN i SWIFT kodovima.Nije tako brzo ali je pouzdano.Dakle treba ti da imas obicni devisni racun otvoren u bilo kojoj banci i da ti uplatioci znaju pomenute kodove preko kojih ti uplacuju direktno na racun.
Novac legne uglavnom od 2-4 radna dana. To je moje iskustvo. |
All times are GMT +1. The time now is 05:38 PM. |